$
דן אריאלי
צילום: Duke Photography
פרופסור דן אריאלי מוסף ממובילי חקר הכלכלה ההתנהגותית בעולם ומחבר רבי המכר "לא רציונלי ולא במקרה", "לא רציונלי אבל לא נורא" ו"האמת על באמת" לכל הטורים של פרופסור דן אריאלי מוסף

איך לא לתת לפרידה לפגוע לי בעבודה?

כשנפרדים מזוגיות ממושכת הכאב דומה לכאב של אבל. איך מתמודדים עם הדיכאון ותחושת הקטיעה של רצף החיים?

דן אריאלי 08:1218.10.12

ענבל היקרה,

אין ספק שקטיעה של קשר היא דבר מאוד קשה. מצד שני, הממצאים שיש לנו מראים שרוב האנשים צופים שכאב הפרידה ילווה אותם הרבה יותר זמן ממה שהוא נשאר בפועל. בכלל, כשאנחנו חווים רגש חזק, אנחנו נוטים להעריך שנמשיך להרגיש אותו הרבה מאוד זמן, בין אם זה כעס, שמחה או אבל.

אבל הזמן משכך את הכאב, הרבה יותר מהר ממה שאנחנו מצפים.

 

כשאת יודעת את זה, נשאר לחשוב על דברים שישפרו את התפקוד שלך, בטווח הקצר ובטווח הארוך. בטווח הקצר הייתי ממליץ לנסות לשנות כמה שיותר מדפוסי החיים שלך. כמו שנרקומנים מתקשרים להיגמל מהרואין כשהם נשארים באותו רחוב ומוקפים באותם אנשים, כך גם מי שמנסים להתמודד עם כאב של פרידה יתקשו להתגבר עליו אם הם ממשיכים באותם חיים שמזכירים להם את מי ומה שאיבדו. זה מגביר את העצב, מזכיר לך בכל הזדמנות את בן הזוג, ואת מה שחסר לך, ולכן העצב שלך יגבר.

 

אני לא יודע אם את יכולה לצאת עכשיו לחופש, לטייל, לעבור דירה, לעבור לעיר אחרת, לאכול במסעדות אחרות או לפגוש חברים אחרים, אבל כל אחד מהדברים האלה ללא ספק יעזור בטווח הקצר, עד שהזמן יהפוך את הכאב לעמום יותר, או אפילו יעלים אותו לגמרי. שינויים. זו העצה שלי. הייתי שמח אם היה משהו יותר פשוט ומיידי, אבל פרידה באמת יכולה להיות חוויה קשה.

 

נקודה אחרונה: למה בכלל אנחנו חווים את הכאב הזה? מה ההיגיון האבולוציוני שלו? למה לא התפתחנו כך שלא נחוש כזה אבל אחרי פרידה? אני חושב שהסבל הזה נוצר דווקא כדי ללמד אותנו לנסות ליצור קשרים עם ממד יותר קליל, אפילו ללמוד לקיים יחסי מין בלי היקשרויות ופרידות. הבנת הכאב הזה עוזרת לנו לחשוב טוב יותר על הקשר הבא שלנו. אני אישית חושב שמי שפעם אחת בחייהם התגרשו או חוו פרידה קשה לומדים מהאירוע, ומעלים את הסיכוי ליחסי זוגיות טובים יותר בפעם הבאה. כאב, גם כאן, הוא תופעת לוואי של למידה.

 

askdan@calcalist.co.il

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x