ביהמ"ש: צו עיקול זמני לנכסי גד זאבי עד ל-9 מיליון שקל
הצו הוטל על זאבי עד שישלם את חובו לזאב רום באותו הסכום במסגרת הסכסוך המשפטי ביניהם, סביב פרשת מכירת המניות בבזק. הצו בשל "פרסומים המעידים על דרדור מהיר וחריג במצבו הכלכלי של זאבי"
לפני כשבועיים הכריע שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, אלכס קיסר, בסכסוך הישן שבין זאבי לרום במסגרת פרשת רכישות מניות בזק. בעקבות הפרשה תבע רום מזאבי סכום של 1.5 מיליון דולר, שהגיעו לו לטענתו כחלק מדמי תיווך, בתמורה לקשר שיצר בין זאבי למיכאל צ'רנוי במסגרת העסקה. בית המשפט קיבל את עמדתו של רום וחייב את זאבי בדמי התיווך וכן בהוצאות משפט. עם הינתן פסק הדין ביקש עורך דינו של זאבי, דן צימרמן, לדחות את מועד התשלום -45 יום לצורך "התארגנות".
אולם בימים שחלפו מאז ניתן פסק הדין, התרבו בתקשורת הדיווחים על הסתבכויותיו הכלכליות של זאבי, דבר שיצר את החשש אצל רום כי זאבי ינסה לחמוק מתשלום. על כן, הגישו לפני מספר ימים עוה"ד זוהר לנדה, נועה הבדלה ואיתי יגודה ממשרד ברנע ושות', המייצגים את רום, בקשה להטיל עיקול על אחזקותיו של זאבי בגובה פסק הדין, תשעה מיליון שקלים כולל ריבית והוצאות משפט. בנוסף לעיקולים ביקשו עורכי הדין גם להוציא צו שימנע מזאבי להוציא מרשותו בדרך כלשהי את מניותיו וזכויותיו בקרן המשפחתית GTRIMG Foundation המאוגדת בואדוז שבנסיכות ליכטנשטיין, ש"באמצעותו שולט זאבי בנכסיו השונים, עד לתשלומו המלא של סכום פסק הדין".
לפי הבקשה, הצו התבקש בשל "שורה של פרסומים המעידים על דרדור מהיר וחריג במצבו הכלכלי של הנתבע" ובהם התראת פשיטת הרגל שהוציא נגדו צ'רנוי בשל חובות של למעלה מ-50 מיליון דולר, דיווח לבורסה ממנו עלה שזאבי איבד את חלקו בקניון ה"גרנד קניון" בחיפה, ניסיונותיו של זאבי למכור את בית החולים הפרטי אלישע בחיפה, הנמצא בבעלותו וכן דיווח על לבורסה כי הסדר החוב שמנסה זאבי לגבש במסגרת החברה הציבורית יפנאוטו החזקות בע"מ אל מול מחזיקי אגרות החוב שלה – לא עלה יפה.
זאבי, נטען בבקשה, לא חשף את העובדות המלאות בבית המשפט ונהג "בחוסר תום לב" כשביקש לדחות את התשלום לרום. "אי הענות לבקשה תכביד עד מאוד על ביצועו של פסק הדין ותקשה על רום להיפרע את הכספים המגיעים לו על פי דין, לאחר שהובהר כי זאבי מתחמק מתשלום חובותיו האחרים, אין ולא יכול להיות כל ספק כי יש להורות על הטלת עיקולים". עוד נטען כי "קיים חשש כבד לשימוש בחברות השונות של זאבי לשם הברחת ננכסיו וסיכול ביצוע פסק הדין".
לבקשה צורפו בין השאר תצהירו של רום וכן חלופת מכתבים בין עורכי הדין. במכתבו של עו"ד צימרמן, המשיב לטענותיו של לנדה כי זאבי לא עדכן את בית המשפט במצבו הכלכלי המלא, נכתב כי "ההתראה (לפשיטת רגל, זש"ל) באה למרשי בהפתעה גמורה, נודע לו עליה משמועות... בנסיבות אלה, לא היה יכול, כרונולוגית, ליידע את בית המשפט. אם יחזור רום על הטענה חסרת השחר והמשמיצה הנ"ל שוב, שומר זאבי את הזכות לפעול בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותו להגנה על זכויותיו בפני הוצאת לשון הרע נגדו".
השופט קיסרי קיבל את בקשתו של רום והטיל עיקול זמני "להבטחת ביצועו של פסק הדין". העיקול, כך לפי ההחלטה הוטל על כל הכספים, הנכסים והזכויות שיש לזאבי מכל סוג שהוא עד לסכום שנפסק בספק הדין ועד שזה ישולם. במסגרת ההחלטה אסר בית המשפט על זאבי "להוציא מרשותו, מלמכור, לשעבד או לשנות את המצב או את הזכויות בכל נכס שבבעלותו ובשליטתו" ובהם נכללת גם GTRIMG Foundation.
במקביל לתביעה האזרחית שניהל רום, התיק הפלילי הנוגע לרכישת מניות בזק בידי זאבי עודנו מתנהל בבית המשפט המחוזי בתל אביב. על-פי כתב האישום בפרשת בזק, קיבלו זאבי וצ'רנוי במרמה בנסיבות מחמירות את היתר שר התקשורת להחזקת אמצעי שליטה בבזק ובשיעבודם, עד לשיעור של 20% מההון המונפק של בזק, וכן קיבלו במרמה הלוואה בסך 643 מיליון דולר מקונסורציום הבנקים, לצורך רכישת המניות. רום ואדם נוסף, עו"ד מיכאל קומיסר, מואשמים בסיוע לזאבי וצ'רנוי לקבל במרמה בנסיבות מחמירות את ההיתר של שר התקשורת ואת ההלוואה.
עו"ד זוהר לנדה: "אנו מסופקים מהחלטת בית המשפט הנכבד, אשר נותנת את המשקל הראוי לחששות ביחס למצבו הכלכלי המתדרדר של מר זאבי, כפי שהובאו במסגרת הבקשה".