$
בארץ

לא מחכים לוועדת צמח: דלק אנרגיה תבצע תכנון מלא של מתקן הנזלת גז ממאגר "תמר"

מנכ"ל דלק קידוחים: "בבדיקות שנעשו התגלו שני יתרונות עיקריים בעד הקמת המתקן - הים התיכון פחות מושפע משינויי מזג אוויר ואיכות הגז"

ליאור גוטמן 10:5228.11.12

חברות דלק קידוחים ואבנר, שפועלות תחת דלק אנרגיה ומחזיקות כל אחת ב-15.625% ממאגר הגז הטבעי "תמר", הודיעו הבוקר (ד') על קידום התוכניות להקמת מתקן הנזלת הגז הצף שיוצב בלב ים. לפני כשנה חתמה דלק קידוחים יחד עם שותפותיה למאגר על הסכם כוונות לבניית מתקן יצוא גז עם חברת דייהו הקוריאנית, ואילו הבוקר הודיעה החברה שהיא מקדמת את התוכנית שלב אחד נוסף לקראת הכנת מפרט בנייה מלא בגודל של אסדת קידוח.

 

 

בשיחה עם "כלכלסיט" הסביר מנכ"ל דלק קידוחים, יוסי אבו, שבשנה האחרונה עסקו החברות בתכנון ראשוני של מתקן ההנזלה הצף (FLNG), שלאחריו התברר שהסיכויים להקימו גבוהים ולכן הוחלט להמשיך עם תכנון בהיקף מלא. "התכנון הראשוני הראה סבירות גבוהה להקמת המתקן שמסוגל לייצא 3 מיליון טון גז נוזלי בשנה, שהם שווה ערך ל-4.5 מיליארד מ"ק גז טבעי. בבדיקות שנעשו התגלו שני יתרונות עיקריים בעד הקמת המתקן. הראשון הוא שהים התיכון נחשב לשקט יחסית ופחות מושפע משינויי מזג אוויר שיכולים להשפיע על יציבות המתקן. היתרון השני הוא איכות הגז שמורכב מ-99% מתאן", הוא אומר.

 

אסדת הפקת גז של שותפות תמר (ארכיון) אסדת הפקת גז של שותפות תמר (ארכיון)

 

שותפות "תמר" כבר חתמו על הסכם מכירת גז טבעי לגזפרום הרוסית ממאגר "תמר", כאשר התכנון המפורט של המתקן ידרוש מהשותפות שם השקעה של כ-15 מיליון דולר, זאת מתוך השקעה כוללת של 100 מיליון דולר שתושלם על ידי הקוריאנים. תקופת התכנון תארך בין 6 ל-9 חודשים כאשר באמצע 2013 יצטרכו בעלי מאגר "תמר" לקבל החלטה אסטרטגית האם להקים את המתקן בפועל. מדובר בצעד בעל משמעות פיננסית רחבה כיוון שעלות הבנייה נאמדת ב-2.5 מיליארד דולר והיא לא תושלם לפני 2017.

 

בדלק קידוחים, כמו גם בשאר השוק, מחכים לאישור מסקנות ועדת צמח שם נקבע שיזמי הגז יוכלו לייצא עד 500 מיליארד מ"ק ממאגרים מוכחים בלבד. האישור הסופי של המסקנות מתעכב, מה שהוביל את דלק קידוחים לקדם את התוכנית האלטרנטיבית להקמת מתקן ייצוא עצמאי.

x