$
הוועידה ליזמות בחינוך

אמנון רובינשטיין: "לימודי הליבה חיוניים בכל מערכת החינוך, גם החרדית"

שר החינוך לשעבר אמר בוועידה ליזמות בחינוך של "כלכליסט" ועיריית בת ים כי "השאיפה לאינטגרציה וצמצום פערים היא הדרך שצריכה להוביל אותנו"

הדס שפר 16:1710.12.12
"השאיפה לאינטגרציה וצמצום פערים היא הדרך שצריכה להוביל אותנו ולימודי הליבה חיוניים בכל מערכת החינוך גם במערכת החינוך החרדית", כך אמר שר החינוך לשעבר פרופ' אמנון רובינשטיין, מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, בוועידה ליזמות בחינוך של "כלכליסט" ועיריית בת ים. "אני רוצה להזכיר לכולם שבאיגרת ששלח דוד בן גוריון לאגודת ישראל בנושא הזה, אגודת ישראל הסכימה בעבר ללימודי הליבה. זו נקודת המפגש העיקרית היחידה של בוגרי כל הזרמים".

 

פרופסור רובינשטיין השיב לדבריו של שר החינוך גדעון סער וטען כי בניגוד לעמדתו של סער, הוא מתנגד לתפיסה הריכוזית במשרד החינוך. "ההיפוך של יזמות זה שלטון צנטרליסטי, מרכזי", אמר, "היזמות חשובה גם למערכת וגם ליזם עצמו. כל המדינות שיש בהן הצלחה בחינוך כמו מדינות סקנדינביה, אוסטרליה, ניו זילנד, החינוך בנוי על ההיפך מבקרה מרכזית של משרד חינוך אחד".

 

רובינשטיין בוועידה. "ההיפוך של יזמות זה שלטון מרכזי" רובינשטיין בוועידה. "ההיפוך של יזמות זה שלטון מרכזי" צילום: עמית שעל

 

רובינשטיין ציין כי הוויכוחים בנוגע לריכוזיות הזו נדונו במהלך השנים גם במשרד החינוך וגם בתקשורת. "אני מתנגד לתפיסה הריכוזית האומרת שהכל צריך לבוא מלמעלה. הוא צריך לבוא מלמטה, מכל השותפים של מערכת החינוך: המנהל, המורים ואפילו התלמידים עצמם".

 

"חלק מהדברים הראשונים שירשנו מהימים הראשונים של המדינה היו בעוכרינו. לדוגמה ההשכלה הגבוהה לפני קום המדינה היתה יזמות. כך קם הטכניון, לא היתה ממשלה. לעומת זאת בשנות ה-50 התחילה רגולציה והחלטות אומללות שיצרו קרטל של ההשכלה הגבוהה. כחלק מזה היתה ההתנגדות להקמת אוניברסיטת תל אביב. זה היה אסון לחברה הישראלית, שמי שיש לו כסף יוכל לרכוש השכלה בחו"ל ומי שאין לא יוכל".

 

רובנישטיין ציין כי נושא זה נכון לכל מערכת החינוך. כדוגמה הוא נתן את הקפיצה בחינוך שחוותה העיר בת ים. "זה מוכיח שרשות מקומית יכולה לתרום את חלקה לדהירה קדימה של מערכת החינוך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x