על מזרחי טפחות: "זו השקעה לא אקטיבית"
"אני בעל מניות בבנק מזרחי. אני לא מעורב בניהול הבנק, לא בדירקטוריון של הבנק, ומבחינתי אין לי שום צורך להיות מעורב בבנק ברמת הניהול"
"העברית שלי טובה?", הוא שואל אותנו פתאום בחיוך כמעט מתגרה. האמת? היא מצוינת. הראיון כולו מתנהל בעברית, ולמעט טעויות קלות פה ושם, היא קולחת מפיו של עופר באופן טבעי ועשיר, במבטא קל בלבד. "אני מדבר הרבה עברית, כל יום", הוא אומר. אף שביתו נמצא בלונדון ועסקיו ברחבי העולם,
בארץ מזהים אותו במיוחד עם ההשקעה בבנק מזרחי טפחות - 5.7% במישרין ועוד אחזקה של 33.3% בעופר השקעות, חברה משותפות לאיל עופר, דודו יולי ז"ל וילדיו דורון וליאורה, שמחזיקה 19.5% ממניות הבנק. יש הרבה שאלות מעניינות לשאול את עופר על האחזקה בבנק: לאחרונה ייחסו לו מעורבות בפרישת בייגה שוחט מתפקיד דירקטור בבנק; עד כמה היחסים העכורים בין ליאורה ודורון פוגעים בניהול מזרחי טפחות ומליסרון; ואיך מטפל הבנק בנכסי בני המשפחה, כמו דיון הדירקטוריון בעניין צים שפורסם לאחרונה ב"כלכליסט".
האם מזרחי טפחות, כחברה ציבורית, דורש ממך התנהלות שונה מזו שאתה מורגל אליה בחברות הפרטיות שלך?
"אני בעל מניות בבנק מזרחי. אני לא מעורב בניהול הבנק, לא בדירקטוריון של הבנק, ומבחינתי אין לי שום צורך להיות מעורב בבנק ברמת הניהול", הוא משיב. "אני מסתכל על זה כבעל מניות שרוצה לראות שהנכס, שמנוהל על ידי מנהלים מקצועיים, יתנהל נכון. ברגע שהוא לא יהיה מנוהל נכון אחליט אם כדאי לי להמשיך להיות בעל מניות או לא. יש לי שם השקעה משמעותית מהתקופה שהמדינה הפריטה את הבנקים ואנחנו לקחנו פוזיציה, אבל ההשקעה הזאת לא אקטיבית. אני לא שולט בהנהלה ולא בדירקטוריון".