בלעדי לכלכליסט
אלביט מערכות בוחנת מעבר לליסינג כדי לחסוך בעלויות
החברה היא הארגון הגדול האחרון במשק שעדיין מחזיק בציי רכב בבעלותו, רוכש אלפי מכוניות מדי שלוש שנים, מתחזק אותן לאורך התקופה ומוכר אותן בהמשך
החשש ממשבר כלכלי ב־2013 גורם לחברות ההייטק הגדולות לבחון מחדש את התקשרויותיהן עם יבואניות הרכב. ל"כלכליסט" נודע שנציגי אלביט מערכות, המחזיקה באחד מציי הרכב הגדולים במשק, ייפגשו מחר עם כמה חברות ליסינג כדי לבחון אפשרות להעביר את צי הרכב שלה לשיטת הליסינג.
- עסקת ענק לאלביט מערכות: תספק מערכות למשרד הביטחון ב-1.2 מיליארד שקל
- בטר פלייס מחפשת הכנסות: בוחנת הוזלת מכונית ושינוי חבילות הליסינג
- הערכות בענף הליסינג: התייקרות כבר בינואר הקרוב
אלביט מערכות נחשבת לחברה הגדולה האחרונה בארץ שאינה מחזיקה במכוניות של חברות ליסינג, אלא בצי מכוניות המצויות בבעלותה. על פי הערכות של גורמים בענף הרכב, צי הרכב של אלביט מונה כ־3,000 מכוניות בשווי מוערך של כ־30 מיליון שקל. המשמעות היא שמדי שלוש שנים החברה נדרשת לרכוש אלפי מכוניות ולמכור אותן בהמשך, ואחראית לשגרת הטיפולים בהן. לדברי גורמים המקורבים לאלביט מערכות, לאחר שיתקבל השבוע המידע מחברות הליסינג, שמתקיים במסגרת הליך RFI, יבחנו בחברה כמה מכוניות ירצו לקחת בליסינג.
עם הגופים שמחזיקים ציי רכב גדולים באמצעות חוזי ליסינג נמנים אמדוקס, עם כ־3,000 מכוניות שמחולקות בין כמה חברות; צה"ל עם כ־5,000 מכוניות בליסינג והתעשייה האווירית עם כ־2,400.
מאלביט מערכות נמסר: "הנושא נמצא בבדיקה וטרם הוחלט לגביו".