$
דעות

כשישראלית רוכשת ישראלית

התסריט לרכישה של ורינט על ידי נייס כבר נכתב לפני שנים רבות. למעשה, ביום שבו נקלעה ורינט למערבולת הבקדייטינג של החברה־האם קומברס טכנולוג'י, היה ברור שקומברס תמכור בשלב מסוים את התרנגולת הזו, שמטילה ביצי זהב ואינה שייכת לפעילותה המסורתית

מאיר אורבך 06:4814.01.13
חגיגות האקזיטים בישראל עמדו השנה על 5–10 מיליארד דולר, תלוי במספר החברות הכלולות ברשימה. הרכישה של ורינט על ידי נייס אמנם תירשם בשורת האקזיטים, אבל היא תירשם גם בשורה של החברות הישראליות הרוכשות לאחר היעדרות ארוכה מאוד ממנה. בשנים האחרונות רוב החברות הישראליות בוחרות
להיות בצד הנרכש ולהפוך לחלק מחברות ענק אמריקאיות.

 

תופעה נדירה זו מתעצמת בשנים האחרונות: חברות רבות שיכלו להיות ענקיות בתחומן בחרו להיבלע בתוך ענקיות הטכנולוגיה, ולא העזו לצאת לדרך הארוכה והמתישה של בניית חברה לטווח ארוך.

 

התסריט לרכישה של ורינט על ידי נייס כבר נכתב לפני שנים רבות. למעשה, ביום שבו נקלעה ורינט למערבולת הבקדייטינג של החברה־האם קומברס טכנולוג'י, היה ברור שקומברס תמכור בשלב מסוים את התרנגולת הזו, שמטילה ביצי זהב ואינה שייכת לפעילותה המסורתית. כמעט לכולם היה ברור שנייס לא תיתן להזדמנות לחמוק מידיה.

 

באופן מפתיע, הידיעה הזו בדיוק היתה יכולה להיכתב בשנת 2005 עם שינוי קל: שם הרוכשת היה יכול להיות ורינט והנרכשת נייס, כאשר שתי החברות עמדו על שווי דומה ורמת מכירות דומה.

 

אבל ורינט נקלעה למערבולת הבקדיינטינג, שנטלה ממנה הרבה משאבי ניהול, כסף וזמן יקר שאותו הקדישה לעניינים שאינם בליבת עסקיה. נייס, בניהולו של חיים שני ולאחר מכן זאבי ברגמן, שעטה באותו הזמן קדימה. כמה סמלי כעת שאותו זאבי ברגמן, שעד 2007 ניהל את קומברס, הוא כיום הרוכש של ורינט.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x