בג"ץ למדינה: "למה לא ייפסקו ההקצבות ל-54 אלף אברכים לאחר ביטול חוק טל"
השופטת מרים נאור בעתירת עמותת חדו"ש: "אם אי הגיוס של תלמידי הישיבות נעשה כדת וכדין אין מניעה לתת הקצבות. אבל אם אי הגיוס לא בסדר אז גם אין לתת הקצבות"
המדינה תיאלץ להשיב על השאלה 'מדוע לא ייפסקו ההקצבות לכ-54 אלף מתלמידי הישיבות בעקבות ביטול חוק טל' - כך פסק היום (ג') נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס.
- קצבאות ילדים של מעל אלף שקל למשפחה חרדית
- ניתוח "כלכליסט": השר שקיצץ בקצבאות הילדים יביא אותן השנה לשיא כראש ממשלה
- 9.4 מיליארד שקל משלם המשק בשנה בגלל אי תעסוקת חרדים
בעקבות עתירה בנושא שהגישו בין היתר עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, הפורום לשוויון בנטל וישראל חופשית באמצעות עו"ד גלעד ברנע, הוציא בג"ץ צו על תנאי המחייב את המדינה לנמק מדוע לא יקבע שהתיקון למבחני התמיכה לישיבות בלתי חוקי בתוך 45 יום.
השופטים גרוניס, מרים נאור ועדנה ארבל שדנו בעתירה, הוסיפו כי הם מבקשים לאחד את הדיונים בעתירת ההקצבות עם העתירות המבקשות לחייב את המדינה לגייס את תלמידי הישיבות, בעקבות ביטול חוק טל.
"השאלה היא לא אם תלמידי הישיבות יכולים ללמוד תורה אלא אם צריך לתת להם תמיכה", אמרה בדיון השופטת נאור. "אם אי הגיוס של תלמידי הישיבות נעשה כדת וכדין אין מניעה לתת הקצבות. אבל אם אי הגיוס לא בסדר אז גם אין לתת הקצבות".
מנכ"ל חדו"ש, הרב אורי רגב, אמר בתגובה להחלטת בג"ץ כי יש "לקבוע מועד דחוף לדיונים משום שהמדינה מעבירה לישיבות כל חודש 30 מיליון שקל בניגוד לחוק ואין כל סיכוי שסכומי הענק האלה יוחזרו".
הדיון בתשובה ייערך בפני הרכב מורחב של בית המשפט העליון.