בלעדי לכלכליסט
האוצר יעביר לחברת דרך ארץ את פיתוח הקטע בדרום כביש 6
המדינה חוששת שלא תוכל לעמוד בפיתוח המקטעים הדרומיים בכביש האגרה, ותעבירו לזכיינית הנוכחית תמורת תשלום על כל רכב שיעבור בקטע הזה בעתיד
משרד האוצר בוחן בתקופה האחרונה אפשרות להעביר את פיתוח המקטעים הדרומיים של כביש 6 - שאמורים לחברו לעיר הבה"דים בצומת הנגב - לידי הזכיינית הנוכחית של הכביש, חברת דרך ארץ, כך נודע ל"כלכליסט".
- בסוף 2017 תוכלו לעקוף את יקנעם בכביש המהיר
- "דרך ארץ" המפעילה את כביש 6 נקנסה על הפרת חוק הגנת הפרטיות
- כביש 6 מתקרב לנגב
על פי ההערכות, המדינה תתקשה לפתח את המקטעים הדרומיים של הכביש בשנה שבה מתוכנן קיצוץ תקציבי, ולכן נשקלת האפשרות להעניק את הבנייה - בעלות של 2 מיליארד שקל - לזכיינית הנוכחית כאשר המדינה תשלם לחברת דרך ארץ "אגרת צל" עבור כל רכב שיעבור במקטע הזה, הסדר דומה לזה שמתבצע כיום בכביש 431.
בתוך כך, ועדת הכלכלה אישרה אתמול כי דמי הגבייה לנסיעה לכיוון צפון בכביש 6 לא יעלו על 1.17 שקלים. מדובר בדמי נסיעה שנגבים מהנהגים כתוספת על דמי הנסיעה עצמה, וזאת רק ללקוחות מזדמנים, והם נועדו לכסות עלויות גביית אגרה של מי שיזכה להפעיל את הכביש. ההליך המכרזי בנושא מתנהל בימים אלו.
מדובר על הנסיעה במקטעים 3 ו־7 שהמדינה הוציאה לאחרונה למכרזים, ואמורים לחבר בין אזור יקנעם - שם מסתיים הכביש כיום - עד אזור תל קשיש ומשם צפונה למחלף סומך. לפני כשמונה חודשים קבעה המדינה שתעריף הנסיעה במקטע שמסתיים בתל קשיש ינוע בין 1.74 שקלים בשעות השפל ל־2.9 שקלים בשאר שעות היממה. מחיר הנסיעה במקטע הצפוני ועד צומת סומך ינוע בין 2.32 שקל בשעות השפל ועד 4.06 שקלים בשעות השיא. המכרזים להארכת כביש 6 צפונה כבר פורסמו ובנייתם צפויה לעלות עד 5 מיליארד שקל.