העיצומים נמשכים: נכשל הפיוס בין הנהלת חברת החשמל לוועד
הפגישה, שנערכה ביום חמישי, לא הניבה פשרה. העובדים חוששים מהגדלת מכסות החשמל הירוק, הבאות על חשבון החשמל המיוצר על ידי החברה. במקביל נחנכה אונייה שתוביל לחברה גז נוזלי, החוסך שימוש בסולר היקר
פגישת הפיוס שהתקיימה ביום חמישי האחרון בין ועד עובדי חברת החשמל להנהלת החברה לא הניבה פשרה שתאפשר את הפסקת העיצומים בחברה - כך נודע ל"כלכליסט".
- חשש כי עיכוב הזרמת הגז יעלה את תעריף החשמל
- מנכ"ל חברת החשמל: "אנחנו במו"מ לספק גז נוזלי לחברה לישראל"
- "בהשקעה של 70 אלף שקל כל צרכן יוכל שלא לשלם על חשמל"
הפגישה התקיימה לאחר שבוע של עיצומים, שבמהלכם סירבו עובדי מחלקת המחשוב של חברת החשמל להעביר נתונים לידי רשות החשמל (הגוף המפקח על שוק החשמל בישראל), הנוגעים ליצרני חשמל פרטיים שברשותם מתקנים סולאריים לייצור חשמל ירוק.
תזמון העיצומים אינו מקרי: ביום ראשון שעבר נכנסה לתוקפה מכסת ייצור חדשה של 30 מגה־ואט שמיועדת בעיקר למתקנים ביתיים, ומשמעה הגדלת היקף החשמל שאינו מיוצר בתוך החברה ובידי עובדיה. העברת הנתונים (כגון יכולת חיבור או הצבת מונים מיוחדים) נחוצה כדי לצרף את היצרנים למערכת ולחשב את התגמול המגיע לכל בעל מתקן. בלי זאת, לא ניתן לקדם את הקמת המתקנים הביתיים.
ממידע שהגיע לידי "כלכליסט" עולה כי העובדים ביקשו להוסיף תקני כוח אדם, כמו גם לקבל הבטחה מפורשת מההנהלה החברה שלא לבצע "הפרטה בשיטת הסלאמי", בלי להגיע להסכמות עם העובדים על מתווה השינוי הארגוני החדש, שעליו הסכימו הצדדים באמצע 2010. בראיון שהעניק ל"כלכליסט" יו"ר הוועד דוד (מיקו) צרפתי באוקטובר האחרון, הוא הבטיח שביתה ש"תעצור את המדינה. יצרני החשמל הפרטיים לא יוציאו מגה־ואט בודד, אם הדרישה שלנו לקידום הרפורמה על פי המתווה שסוכם לפני שנתיים, לא תיענה".
הידברות אחרונה, ואז פנייה לביהמ"ש
אם יימשכו העיצומים, השלב הבא צפוי להיות סירוב לחבר את תחנת הכוח של החברה לישראל, שהוקמה במישור רותם שבנגב ועתידה לספק כבר בעוד כחודש וחצי כ־440 מגה־ואט, המהווים כ־3.7% משיא הביקוש שנרשם בקיץ האחרון. עם זאת, בכיר בוועד העריך שהעיצומים לא יתרחבו בצורה משמעותית, ולו בשל העובדה ש"אין כרגע עם מי לדבר בממשלה" וכולם מחכים לראות מי יהיו שרי האוצר והאנרגיה הבאים, שיובילו את השינוי הארגוני המיוחל בחברה כבר במהלך 2013.
בחברה הסבירו ביום חמישי האחרון שאם לא יהיה מנוס, הם יפנו לבית הדין לעבודה. הם נמנעו מפעולה זו עד כה, מתוך אמונה שניתן יהיה לפתור את הדברים בהידברות. בינתיים צרפתי נמצא בחו"ל, ואינו צפוי לחזור עד יום שלישי. המשמעות היא שהצדדים ינסו להידבר מחדש כבר ביום רביעי או חמישי הקרוב.
הגז הנוזלי הגיע, מצפים לשיפור בתזרים
בתוך כך, בחמישי האחרון חנכה חברת החשמל את החיבור של אוניית הגז הנוזלי למערכת ההולכה החדשה. מדובר במטען ראשון של גז נוזלי שמגיע לישראל, שעובר הליך המרה לגז על גבי אונייה ייעודית. האונייה ממוקמת כ־10 ק"מ מערבית לתחנת הכוח אורות רבין בחדרה, וממנה הוא מגיע ל־8 יחידות ייצור של חברת החשמל.
מערכת הולכת הגז הוקמה על ידי חברת נתיבי גז (נתג"ז) במשך כ־20 חודשים ובעלות של כחצי מיליארד שקל. על פי הערכות חברת החשמל, כל מטען גז נוזלי יחסוך חמישה ימי שריפת סולר בתחנות הכוח. כמו כן, מחיר הגז הנוזלי זול בכ־30% ממחיר הסולר (18 דולר ליחידת אנרגיית גז נוזלי לעומת כ־26 דולר למחיר יחידת אנרגיית סולר). מסיבות אלה, החברה מצפה לשיפור בתזרים המזומנים שלה לאחר הטלטלות הרבות שעברה לאחרונה.
ברבעון הרביעי של 2012 חברת החשמל נאלצה לבצע גיוס ללא ערבות מדינה של כמיליארד שקל, שהסתיים בתנאים גרועים (ריבית גבוהה של כ6.5%). לאחר מכן נטלה החברה הלוואה של כ־2 מיליארד שקל מארבעה בנקים שונים כדי לייצב את קופת המזומנים שלה.
כיום, חברת החשמל פועלת מול ספקית גז טבעי אחת - ים תטיס. בשל הידלדלות המאגר שלה, ים תטיס מספקת כיום רק כ־40% מהיקף הגז שנקבע בחוזה עם חברת החשמל. כמו כן, היות שתהליך מילויו מחדש של מטען הגז הנוזלי שבאונייה אורך כשבוע, החברה תיאלץ להמשיך להשתמש בסולר ברבעון הראשון של 2013. הגז הנוזלי היה אמור להגיע לחברה כבר לפני כחודש, אולם היו עיכובים בהקמת מערכת ההולכה. העיכוב צפוי להשפיע על תעריף החשמל, שאמור להתייקר ברבעון הקרוב ב־10%–13.
המצב צפוי להשתנות באפריל הקרוב, כשתתחיל הזרמת הגז ממאגר תמר. הגז מתמר צפוי לייתר כמעט לחלוטין את הצורך בסולר, ולהעמיד את היקף רכש הדלקים בשנה הקרובה על 14–15 מיליארד שקל. זאת לעומת כ־24 מיליארד שקל ב־2012.