לא רק בטר פלייס מדשדשת: גם העולם לא מתחבר לחשמל
בעקבות מכירות חלשות יצאו פורד וניסאן במבצעים מיוחדים לדגמים החשמליים שלהן
המכירות האטיות של מכוניות חשמליות, מתברר, אינן נחלתו של שוק הרכב הישראלי בלבד. בדומה לבטר פלייס הישראלית, ענקיות הרכב מארה"ב ויפן נאלצו לצאת במבצעים בניסיון למכור את הדגמים החשמליים שלהן.
- אין רגע דל בבטר פלייס: המנכ"ל החדש בדרך החוצה
- הרכב היברידי? אל תסייעו לו בשעת תאונה
- החשמלית של ניסאן תשודרג: עוד 40 קילומטרים לטווח הנסיעה
בשבוע שעבר הודיעה פורד ארה"ב, שהשיקה בשנה שעבר גרסה חשמלית של פורד פוקוס, על מבצע מכירות מיוחד למכוניתה החשמלית. במסגרת המבצע תוריד החברה 2,000 דולר ממחיר הבסיס של הפוקוס, שעד השבוע שעבר הוצעה בכ־40 אלף דולר. בנוסף תוזיל פורד גם את תוכניות החכירה על הפוקוס החשמלית. הסיבה למבצע ההנחות שמציעה פורד ארה"ב על הפוקוס החשמלית היא מכירותיו האטיות של הדגם. על פי נתוני פורד ארה"ב, עד כה נמכרו 685 דגמי פוקוס חשמליים, מתוך 1,627 מכוניות פורד פוקוס חשמליות שהחברה ייצרה אשתקד.
פורד איננה יצרנית הרכב היחידה שאינה רווה נחת ממכוניותיה החשמליות: ניסאן ארה"ב הודיעה בשבוע שעבר שתוריד את מחירו של דגם הליף החשמלי מכ־34 אלף דולר ל־28,800 דולר. על פי נתוני ניסאן, נמכרו בכל ארה"ב בשנה בעברה 9,819 מכוניות מדגם זה. גם בבריטניה הודיעה ניסאן על הוזלת הליף מ־26 אלף ליש"ט ל־23.5 אלף ליש"ט. גם כאן, הסיבה היא מכירות חלשות.
ניסאן ליף צפויה להיות משווקת במהלך השנה הנוכחית גם בישראל. על פי דיווחים בתקשורת הזרה, הסיבה העיקרית למכירות האטיות היתה ונותרה חרדת טווח, כלומר החשש של נהגים מפני מצב שבו הרכב ייתקע ללא חשמל.
במסגרת תהליך השיקום שלה, החלה בטר פלייס להציע לאחרונה את המכוניות החשמליות של רנו פלואנס במסלולי מימון מיוחדים באמצעות חברות הליסינג. המבצע החדש כולל תשלום חודשי קבוע של 1,500 שקל לשלוש שנים.