$
בארץ

מנכ"ל מכון הייצוא: "לחברות ישראליות יש הזדמנויות באפריקה"

לדברי עופר זקס, כ-2.6% בלבד מהייצוא הישראלי מיועד ליבשת אפריקה. לדבריו, יש פוטנציאל לגידול בייצוא בתחומי טלפונים סלולריים, כבישים, מסילות רכבת, בתי חולים וגם בנמלי תעופה וים

הדר קנה 12:0607.03.13

"כ-2.6% בלבד מהייצוא הישראלי מיועד ליבשת אפריקה. רחוק מלשקף את הפוטנציאל העצום שיש לחברות הישראליות באפריקה", כך אמר הבוקר עופר זקס, מנכ"ל מכון הייצוא בכנס "אפריקה קוראת לך" של המכון בשיתוף עם משרדי התמ"ת והחוץ ולשכת המסחר אפריקה–ישראל.

 

זקס הציג נתונים לפיהם בעשור האחרון (2012-2002) צמח הייצוא לאפריקה (ללא מצרים ומרוקו) בכ-250% מכ-342 מיליון דולר בתוך עשור לכ-1.2 מיליארד דולר.

 

"אפריקה כבר אינה הפינה הנידחת בעולם", אמר זקס. "היא הולכת ותופסת מקום של כבוד בכלכלה הגלובלית. העולם זקוק לאפריקה ואפריקה זקוקה לעולם. מכון הייצוא רואה חשיבות רבה בהגדלת הייצוא הישראלי ליבשת אפריקה ובתוך כך להגדלת מספר החברות הישראליות המייצאות אליה אפריקה הופכת ליבשת שהיצואנים הישראלים אינם יכולים להתעלם ממנה. הפוטנציאל לגידול בייצוא קיים בתחומי התשתיות: החל מתשתיות לטלפונים סלולריים, כבישים, מסילות רכבת, בתי חולים וכלה בנמלי תעופה וים, טכנולוגיות להפקת אנרגיה, חינוך מרחוק, ופתרונות מתקדמים בתחום הובלת והנגשת מים לאוכלוסייה".

 

לדבריו, עלי ישראל  להשקיע מאמצים, חשיבה ומשאבים לפתיחת דלתות ולהסרת חסמים המורכבים בשוק זה"

 

אוהד כהן, סמנכ"ל סחר חוץ במשרד התמ"ת ציין כי מינהל סחר חוץ בהתמ"ת מפעיל מערך של כ- 40 נספחים מסחריים מחציתם פעילים במדינות מתפתחות אולם רק נספח אחד בדרא"פ. "אנו שוקדים יחד עם משרד החוץ והגופים הכלכליים כיצד ניתן לעבוד ביבשת זו. כבר כיום ישנם כלים שאנו מעמידים לרשות הסקטור העסקי כמו קרן הפרויקטים, אולם, יש להרחיב את הכלים ולטפל גם בתשתיות להסכמי סחר שאינם קיימים כלל באפריקה".

 

נוף בדרום אפריקה נוף בדרום אפריקה צילום: אי פי אי

 

אלי אבידר, נשיא לשכת המסחר ישראל-אפריקה: "החברות הישראליות שפעילות באפריקה אינן מסוגלות לקבל מהבנקים אשראי לפרויקטים גדולים באפריקה. אורך 'החבל' המוענק על ידי הממשלה לחברת אשרא הוא מוגבל. אם כל התקציב של אשרא נאמד בכ-2 מיליארד דולר הרי שבאפריקה לבד יש מקום לפחות לפרויקטים בהיקף של סכום זה".

 

שאולי כצנלסון, סמנכ"ל כלכלה במכון הייצוא סקר את כלכלת אפריקה: "בעשור האחרון קצב הצמיחה במדינות סאב סהרה באפריקה הגיע לכ-5.6% וצפוי להמשיך ולהיות הגבוהה בעולם אחרי סין והודו. אפריקה הופכת ליבשת בעלת הגידול המשמעותי ביותר באוכלוסייה, עד שנת 2050 צפויים להיות ביבשת כשני מיליארד תושבים, ובתוך כך כוח העבודה ביבשת צפוי להכפיל את עצמו. בנוסף בשנים האחרונות גוברת היציבות השלטונית במדינות אפריקה השונות ומיושמות רפורמות כלכליות רבות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x