ההסכם בין תנובה לרשות ההגבלים אושר: תשלם 3 מיליון שקל ולא יינקטו נגדה צעדי אכיפה
בית הדין להגבלים עסקיים אישר את ההסכם עם תנובה שקבע כי תשלם למדינה לאחר שלא העבירה נתונים על העלאת מחירים
- "לבטל את הפשרה בין הממונה על ההגבלים לתנובה"
- תנובה בוחנת דיבידנד של 400 מיליון שקל
- תנובה מתאוששת: ההכנסות ב-2012 עלו ב-2% ל-6.85 מיליארד שקל
הפרשה הסתיימה בפשרה כיוון שהרשות לא מצאה הוכחות כי אי העברת הנתונים נעשתה בזדון. המקרה אירע לפני כניסתו לתוקף של תיקון שמקנה לרשות סמכות להטיל עיצומים כספיים. כיוון שמדובר במקרה שאילו היה נעשה לאחר כניסת התיקון לתוקף, היה מטופל באמצעות עיצומים כספיים ולא באמצעות אכיפה פלילית, בחרה הרשות במתווה של צו מוסכם במקום הגשת כתב אישום בהליך פלילי.
מסר פסול
השופטת נאוה בן אור מבית המשפט המחוזי בירושלים, המכהנת כשופטת בית הדין להגבלים, נתנה תוקף של צו מוסכם להסכם בין תנובה לממונה ואמרה כי ההסכמה מקובלת עליה במלואה.
בכך דחתה השופטת את התנגדותו של הטוען בשם הציבור, עו"ד אופיר נאור המיוצג ע"י עו"ד שחר בן מאיר, אשר טען כי מדובר בפשרה פסולה המעבירה מסר פסול ומסוכן שפיו כסף קונה הגנה למנהלים שחטאו והסתירו. לפי טענתו של נאור, המצב בו תנובה עצמה נקנסה בקנס "זעום" ביותר מבחינתה ובהשוואה למחזורה הכספי, ומבלי שאיש
ממנהליה חב באחריות לאי העברת המסמכים – היא בלתי ראויה.
השופטת בן אור קבעה כי היא דנה בטענות ההתנגדות של עו"ד נאור על יסוד ההנחה שלפיה הוא בבחינת "אדם העלול להיפגע מהצו". לפי השופטת את ההיבט הציבורי הכרוך במתן הצו אמורים להביא בפני הממונה ארגוני צרכנים, ואם אדם פרטי מבקש לטעון נגד הצו, עליו להראות במה יפגע ממנו.
תנובה יוצגה בהליכים על ידי עו"ד מיכל הלפרין, שותפה במשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות' שהיתה היועצת המשפטית של רשות ההגבלים, וכן יל ידי עוה"ד טל אייל בוגר וזיו שוורץ מפישר בכר חן וול אוריון ושות'.