רשות המים תמליץ: התייעלות במקום העלאת תעריפים
מקורות מבקשת הכרה בעלויות בגובה 38 מיליון שקל שתייקר את תעריף המים בעד 1%. צוות מיוחד של רשות המים מתנגד לאישור הבקשה
צוות משנה מיוחד של רשות המים ממליץ לרשות שלא לאשר לחברת מקורות הכרה בעלויות נוספות בגובה 38 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט".
קראו עוד בכלכליסט:
- מנכ"ל משרד רה"מ: "הממשלה לא יכולה לוודא שמחיר המים לצרכן הוגן"
- מנהל רשות המים מעריך: התייקרות המים לא תעלה על 5%
- מבקר המדינה המליץ להפחית, תעריף המים יתייקר ב-2.5%
הצוות שהוקם כדי לבחון את הבקשה כלל את סגן ראש אגף תקציבים במשרד האוצר שאול מרידור, פרופ' אלי פיינרמן מהאוניברסיטה העברית כנציג הציבור במועצת רשות המים, ויו"ר רשות המים אלכסנדר קושניר. מקורות הציגה את עמדתה פעמיים בפני חברי הצוות.
שעון מים עירוני (ארכיון) צילום: צביקה טישלר
לאור מצבה הפיננסי הטוב של מקורות, שקיבלה לפני שבוע דירוג של AAA ממעלות S&P, ולאור כך שעד תחילת 2014 יhקבעו כללים חדשים לעלויות החברה, החליט הצוות כי לא נכון כרגע להכיר בעלויות נוספות ללא בחינה מקיפה של דרכים שונות בהן מקורות יכולה להתייעל.
נושא ההכרה בעלויותיה של מקורות עלה בחודש ספטמבר האחרון בדיוני מועצת רשות המים, כאשר נבחנה ההעלאה המתוכננת במחירי המים בינואר 2013.
בעוד משרד האוצר אמר דאז כי הכרה בעלויות שמבקשת מקורות תגרום לתוספת של כמעט 1% לעלייה במחירי המים, מקורות טענה דאז כי מדובר בתוספת של 0.4% בלבד.
בסופו של דבר עלו מחירי המים בינואר ב־2.8% בלי הכרה בעלויות הנוספות של מקורות. העלייה נבעה בעיקר מרכישת מים מותפלים ועלייה במחירי החשמל.
צוות כללי לבחינת הרגולציה בתחום משק המים שבראשו עומד רם בלניקוב בוחן אף את מתווה רשות המים לתאגוד אזורי וניתוח כלכלי של החיסכון בצמצום התאגידים. כיום ישנם 55 תאגידי מים, מחצית מהם חד־רשותיים. רשות המים הכינה מודל לצמצום מספר התאגידים ולחיסכון שאמור להסתכם ב־250–300 מיליון שקל. התוכנית אמורה לכלול גם הענקת תמריצים לתאגידים שהתאחדו, אך הרשויות המקומיות מתנגדות למודל.