המרכז האקדמי דן יתמזג לתוך המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה
זאת לאחר שהמרכז לא הצליח להגיע לעצמאות פיננסית מאז שנפתח. תוכניות הלימוד ימשיכו כסדרן במבנה חדש
המרכז האקדמי דן, המכללה הפרטית ללימודי ההייטק מפתח תקווה, יתמזג עם המרכז ללימודים אקדמיים (מל"א) באור יהודה. המיזוג נעשה באישור המועצה להשכלה גבוהה. לדן 400 סטודנטים, במל"א לומדים 6,000 סטודנטים.
- התמ"ת: אין להעלות שכר הלימוד במכללות הטכנולוגיות
- המו"מ בין המכללות הטכנולוגיות לממשלה תקוע
- בדיקת "כלכליסט": הציבור משלם את חגיגת השכר במכללות
נשיא המרכז האקדמי דן, פרופ' ניב אחיטוב, מסר ל"כלכליסט" כי דן יעבור למל"א לבניין מיוחד עבורו וימשיך לשמור על אוטונומיה אקדמית תחת השם "בית ספר דן ללימודי היי-טק": "מל"א פועל גם כיום בצורה של מספר בתי ספר המנוהלים אקדמית על ידי דיקאנים, כך שמבחינת מל"א מדובר בשילוב של בית ספר נוסף במוסד, אשר פותח למל"א כיוונים נוספים וסינרגטיים עם הקיים".
למרכז האקדמי דן יש ועדה מייעצת הכוללת 120 חברים מבכירי תעשיית הייטק ביניהם נציגי צ'ק פוינט, סיסקו, אורקל, אמדוקס ומטריקס.
בדן, שהוקם לפני כשנה וחצי, 3 תוכניות לתואר ראשון: מערכות מידע ניהוליות, מדעי המחשב ומנהל עסקים. אחיטוב הסביר כי תוכניות הלימוד בדן יעברו במלואן למל"א כולל המרצים, שעות הלימוד והתארים. אולם תוכנית מינהל עסקים תתמזג עם התוכנית הקיימת במל"א. ההכרה בקורסים שהושלמו בדן על ידי מל"א תהיה אוטומטית. גם שכר הלימוד לא ישתנה, וכמו כן מלגות שהובטחו יינתנו.
דן עדיין נמצא בתהליכי הכרה בתואר שלו מול המל"ג. הוא קיבל את אישור המל"ג לפרסם, לרשום וללמד לתואר ראשון. אולם תהליך אישור הענקת התואר על יד המל"ג לכל מוסד חדש ממושך ומתרחש רק לאחר פתיחת תוכניות הלימוד בדיעבד. במקרה של מי שרשום למינהל עסקים בדן המיזוג דווקא פועל לטובתו שכן התואר של מל"א כבר מוכר.
לכן, מבחינת אחיטוב מדובר, בעיקר, בשינוי מקום גאוגרפי ובמעבר למרחק של ששה ק"מ בלבד מהמיקום הנוכחי.
אבל למה לעבור? במכתב שנשלח בחמישי לסטודנטים של דן נכתב כי "למרות ההצלחה המקצועית/ארגונית נתקלנו בקושי להגיע לעצמאות כלכלית. על מנת להתמודד מול בעיה זו, הסכמנו לאחד את מרכז אקדמי דן עם מל"א". דן בחן מספר
חלופות, ביניהן גיוס כספים והלוואות, ובחר בחלופת המיזוג שלטענתו שומר על הסטודנטים בצורה הטובה ביותר.
כיום יש 67 מוסדות אקדמיים, מתוכן 15 מכללות פרטיות, 21 מכללות מתוקצבות ו-23 מכללות להוראה.