האם לעשות ילדים?
פרופסור יקר, אשתי ואני בשנות השלושים המאוחרות שלנו, ואנחנו מתלבטים כעת אם להביא ילדים. יש לך עצות בנושא? א'
ההחלטה אם לעשות ילדים היא מורכבת ותלויה בגורמים רבים, כגון מצבכם הפיננסי ומצב מערכת היחסים ביניכם. לכן תשובה ישירה אני לא יכול לתת. אבל ברור שזו אחת ההחלטות החשובות ביותר שתקבל בחייך, ורצוי שתשקיע זמן במחשבה עליה.
כמו בהחלטות אחרות, השאלה נוגעת למה תקבלו מהחוויה של לגדל ילדים, לעומת הדברים שתוותרו עליהם. הבעיה היא שלפני שיש ילדים קשה להעריך הן את ההטבות והן את ההקרבות. מה שאפשר זה לנסות לדמות את חוויית הילדים.
לדוגמה, למה שלא תעברו לגור במשך שבוע עם חברים שיש להם ילדים, תעקבו אחרי החיים שם, ואז תתנדבו לשמור על ילדים של חברים למשך שבוע? אולי תרחיבו את הניסוי ותשמרו על ילדים בקבוצות גיל שונות, מתינוקות עד בני נוער? כמה שבועות של ניסויים כאלה יעזרו לכם להעריך הרבה יותר טוב אם זה מתאים לכם או לא. ואם הניסוי הזה נראה לכם מאיים מדי, אתם כנראה מתאימים לאחת משתי הקטגוריות הבאות: או שאתם לא באמת מעוניינים בתשובה אמפירית לשאלה, וייתכן שכבר החלטתם ואינכם מוכנים להודות בכך; או שאתם עצלנים מכדי להשקיע את המאמץ הנחוץ כדי לגלות את התשובה. במקרה הזה, אולי עדיף שתחכו עם הילדים.
מה מעניין בטוויטר?
פרופסור יקר,
אני אוהבת את טוויטר, אבל שמתי לב שבעוד שיש אנשים שמצייצים 12 פעמים בשעה, רוב הסיכויים הם שאבחין יותר בדברים שכותבים אנשים שמצייצים רק פעם ביום. האם הנטייה הזאת אופיינית רק לי, או שהיא מייצגת עיקרון רחב יותר?היידי
אני מעריך שמדובר בתחושה נפוצה למדי. אני יכול גם להניח שרק למעט אנשים יש 12 דברים מעניינים לומר ביום, שלא לדבר על שעה. אולי טוויטר יתגלה כמקום שבו מערכת המבוססת על הגבלות וצמצום גם במספר המסרים (נגיד, שני ציוצים ביום) עדיפה לכולם.
שאלות לדן אריאלי: askdan@calcalist.co.il.