לשכת תיאום הארגונים הכלכליים: "שביתה של שבוע בנמלים תעלה 340 מיליון שקל"
הלשכה פרסמה אומדן המפרט את הנזק למגזר העסקי כתוצאה מהשבתת הנמלים. צביקה אורן: "אנחנו מצפים מכל הצדדים למצוא את הדרך שתטיח את המשך הפעילות הרציפה של הנמלים"
"שביתה של שבוע בנמלים תעלה 340 מיליון שקל ולכן אני מצפה מממשלת ישראל למצוא אחת ולתמיד פתרון במטרה להגיע להבנות ולקדם את הכלכלה", כך אמר היום יו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים ונשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן.
- החברות הממשלתיות המשיכו להפסיד ב-2012 - אבל שכר העובדים גדל
- הנמלים כחזות הכל: אם זה נראה כמו ספין
- משרד התחבורה מנסה לעכב את התחרות בנמלים
לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים הוציאה היום אומדן המפרט את הנזק למגזר העסקי כתוצאה מהשבתת הנמלים. ההפסד הכספי הישיר למגזר העסקי בגין שביתה בת שבוע נאמד בכ-340 מיליוני שקל במונחי פדיון, כאשר הנזק הולך וגובר ככל שהשביתה מתמשכת. במונחי תוצר, נאמד ההפסד למגזר העסקי בגין שביתה בת שבוע בכ-200 מיליוני שקל.
על פי הלשכה בעוד הנזק המיידי נגזר בעיקרו מסחורה שפג תוקפה, אשר נתקעה בנמלי הים (יצוא ויבוא של מזון טרי, מזון עם תאריך תפוגה קצר, ציוד לבתי חולים כמו סטים לעירוי מערכות הנשמה לבתי חולים וכדומה), הרי שככל שתימשך השביתה מתרחבים גם מעגלי והיקפי הנזק למגזר העסקי.
אורן אמר בהקשר זה כי: "המצב לא יכול להימשך. הצעדים הללו אינם מחייבים שביתה ורצוי שיעשו בהידברות, אך גם ההסתדרות וועדי העובדים חייבים להבין שהמצב הנוכחי פשוט לא יכול להימשך. אנחנו מצפים מכל הצדדים למצוא את הדרך שתבטיח את המשך הפעילות הרציפה של הנמלים, קל וחומר בזמנים בהם הסיטואציה הכלכלית מורכבת וקשה. הזמן דוחק ויש לפתור את הסוגיה בדחיפות".
לדברי עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "אם ממשלת ישראל רוצה להעביר לבעלות פרטית מספר רציפים בנמלי ישראל ולשלב אלמנט של תחרות אמיתית, היא לא יכולה לעשות זאת יותר כמהלך של תמרונים בלבד. היא חייבת לקבל החלטה ברורה ועקבית שהיא ממשיכה במהלך עד להשגת המטרה, תוך שהיא מבטיחה תפקוד נאות של כל המגזר העסקי ונשיאה בנזקים היכולים להיגרם למגזר העסקי ממהלך זה.
לין הדגיש כי: "אין להירתע מן המהלך. אם אכן תהיה שביתה, על פי פסיקה שכבר נקבעה בעבר, היא לא תארך יותר מימים ספורים".