וינשטיין הודף הביקורת על סגירת תיק החברות של ליברמן: "בלתי עניינית בעליל"
היועץ המשפטי לממשלה אמר היום בכנס לשכת עורכי הדין באילת: "אני יודע לזהות תיק של זיכוי כשאני נתקל בכזה"
היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין הדף היום (ב') את הביקורת כלפיו - "עניינית וגם בלתי עניינית בעליל" - על סגירת תיק החברות של ליברמן: "אני יודע לזהות תיק של זיכוי כשאני נתקל בכזה", אמר ויינשטיין בדיון שנערך בכנס לשכת עורכי הדין באילת, והוסיף: "כל עוד אני יועץ משפטי והאחריות מונחת על כתפי ולא יוגש תיק גבולי שאין בו סיכוי סביר להרשעה רק כדי לגלגל את האחריות לחצר בית המשפט".
- היועמ"ש: צבי בר לא ראוי לכהונתו
- אילון: "ליברמן אמר לי שצריך למנות את בן אריה"
- יהודה וינשטיין: "גוף הביקורת על הפרקליטות יקום ממש בקרוב"
פרקליט המדינה, עו"ד משה לדור, שחלק על היועץ בעניין סגירת תיק ליברמן, התייחס לעניין: "שחיתות שילטונית אינה מתמטיקה. גם היועץ חשב בהתחלה שיש סיכוי סביר ורק בשלב האחרון של בחינת התיק נטתה דעתו, ודעת אחרים, שאין סיכוי סביר להרשעה. החלטה זו, גם אם אני חושב אחרת, לא נמצאת מחוץ למתחם הסבירות".
לדור הוסיף כי האפשרות שאביגדור ליברמן יחזור לתפקידו כשר החוץ "מקשה על ניהול המשפט". ניתן להבין שערב עדותו של ליברמן מאותת לדור לשופטים על אפשרות השפעתו של השר המושעה על עדותם של אנשי משרד החוץ.
פרקליט המדינה התייחס גם להבדל בין ראש עיריית רמת גן, צבי בר לליברמן. לדבריו, בעוד שהיועץ המשפטי לממשלה קבע שהמשך כהונתו של בר כראש עיר לוקה בחוסר סבירות קיצוני, הרי שליברמן לא ספג חוות דעת דומה ותפקידו נשמר לו. "לא לי לומר מה הייתי מצפה מהמערכת הפוליטית", אמר ורמז שאין עילה משפטית להתערבות בעוד שעניינו של בר חוסה תחת הלכת דרעי ופנחסי, לפיה יש להעביר איש ציבור מתפקידו כאשר מוגש נגדו כתב אישום חמור.
לשאלה האם זיכוי אולמרט השפיע על ההחלטה בתיק ליברמן השיב לדור, שלא כהרגלו, בשתיקה ארוכה טרם השיב. השתיקה דיברה יותר מהתשובה.
מבקר המדינה לשעבר, מיכה לינדנשטראוס, אמר: "אין או יש מספיק ראיות? אף פעם אין מאה אחוז, מה שחשוב זה אמון הציבור ובהמאבק בשחיתות הציבורית". המבקר התייחס לא רק לאמון הציבור אלא גם ל"משפט הציבור", שאמור היה לפי בית המשפט העליון לדון את האחראים לשריפה בכרמל. "מה זה המשפט הזה? מי זה משפט הציבור? איפה היה הציבור כשנהרגו 44 אנשים בשריפה בכרמל".
סנגורו של אולמרט, נבות תל-צור זעם על היומרה להחיל על אנשי ציבור את השוויון בפני החוק. "אנשי ציבור הם מתחת החוק", אמר תל-צור, "אין להם חזקת חפות, אין להם זכות שתיקה, אין להם זכות לבירור ענייני. תיק החברות של ליברמן נסגר בחוות דעת מנומקת והנה ביום שהוא עומד לדין בתיק השני של מינוי השגריר, מפרסמים בעיתון את הדעה המתנגדת לסגירת התיק הראשון. על זיכוי אולמרט מגישים ערעור לאחר שזוכה פה אחד בידי שלושה שופטי בית משפט מחוזי בראשות הנשיאה".
לדור נשאל על ידי המנחה אילנה דיין על הטענה שניהולו את תיק אולמרט גרמה להתפטרות ראש ממשלה. "זה פשוט קשקוש. קשקוש במובן הרע" השיב לדור, "הפרקליטות היא עיוורת צבעים, היא הוכיחה זאת במהלך השנים. מי שטוען ששיקולים פוליטיים מניעים אותנו לא יודע על מה מדבר. לא התערבנו במשחק הפוליטי אלא מילאנו את תפקידנו. לא הייתה שום אופציה אחרת. אילו נהגנו אחרת, היינו מואשמים שלא כולם שווים בפני החוק".
"לשכת עורכי הדין לא תעמוד מהצד"
"ביקורת חסרת תקדים בעיתונאים", הטיח לינדנשטראוס, בהקשר פרשת הרפז: "לא ראיתי דבר כזה מעודי. עיתונאי ישראל נחלקו לשני צדדים של מטבע אחת: לטובת הרמטכ"ל אשכנזי וכאלה שתמכו באופן כמעט עיוור אחרי שר הביטחון. עיתונאים הפכו צד ובאו לשכנע אותנו בצדקתו של הצד שתמכו בו. הדברים היו מביכים. זו תופעה בעייתית ביותר". "ואלה העיתונאים שחיזרת ושיחרת לפתחם", הקשתה עליו דיין. "כן", הסכים לינדנשטראוס, "כשסברתי שהמלחמה בשחיתות היא יעד מרכזי הלכתי לכל מי שהיה מוכן לעזור בעניין הזה".
ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד דורון ברזילי, התייחס בנאומו לתוכנית הכלכלית של הממשלה ולמחאה החברתית שהתעוררה בעקבות הגזירות הכלכליות: "במחאה החברתית הנוכחית, לשכת עורכי הדין לא תעמוד מן הצד. בכוונתי להעמיד את מלוא עוצמתה של הלשכה לצידו של הציבור, וּלמענו. לא ניתֶן שתתקבל חקיקה אנטי-חברתית, לא נקבל חקיקה אנטי-צרכנית, לא נשלים עם פגיעה בשכבות החלשות. לשכת עורכי הדין לא תחשוש לפעול גם באמצעות סדרת עתירות לבג"ץ ולבתי המשפט השונים, בכל נושא, ובכל מקום, שבהם תהא פגיעה בלתי סבירה ובלתי מידתית באוכלוסיות השונות".