יהודה וינשטיין: "גוף הביקורת על הפרקליטות יקום ממש בקרוב"
היועץ המשפטי לממשלה הבטיח מול הפורום הפלילי של לשכת עורכי הדין, כי הגוף יוקם "בתמיכתה הנלהבת של שרת המשפטים ציפי לבני"
- וינשטיין דורש: להסדיר בחקיקה את סוגיית הטבות המס ליישובים
- היועץ המשפטי לממשלה יכריע לגבי התייקרות המחירים
- לבני התחייבה לחשוף את ההצבעות והעמדות בוועדת השרים לחקיקה
וינשטיין התייחס לשתי הביקורות שמלוות את הקמת הגוף, העובדה שהתביעה המשטרתית (שמגישה למעלה מ-90% מהתיקים הפליליים) לא כפופה לו והעובדה שהציבור מנוע לעת עתה לפנות ישירות לגוף הביקורת.
"אני מסכים שהתביעה המשטרתית צריכה לחסות תחת הביקורת", אמר היועץ, "אבל צריך לשם כך לבוא בדברים עם המפכ"ל וחשבתי שאין לעכב לשם כך את הקמת הגוף. לעניין פניות הציבור אמרו לנו שנאבד את אמון הציבור אם לא נאפשר לו לפנות ישירות. תוך שנה גם זה יקרה. אבל אם אגיע למסקנה שזה יהפוך שדה ציד של סנגורים על פרקליטים, זה יבוטל".
המשנה לעניינים פליליים של היועץ, עו"ד רז ניזרי טען בתוקף שלא נערכו האזנות סתר לעו"ד משה שרמן כפי שפורסם בתחילת השבוע. ההאזנות, אם אכן היו, בוצעו ככל הנראה לגורם ששוחח עם שרמן, אך שרמן, לפי ניזרי, לא היה יעד ההאזנה.
וינשטיין נדרש לפעילות המשטרה מול פעילי המחאה ובכלל זה לטענות קשות שהעלה בפניו עו"ד אסף אבן חן על מאמציה הבלתי חוקתיים של המשטרה לדכא את חופש הביטוי וההפגנה. "לא אכנס כאן לתיק ספציפי", אמר וינשטיין, "אבל האמינו לי שחופש ההפגנה יקר ללבי ודחיתי לא מעט פניות ובקשות לאסור הפגנות".
גישה דומה הפגין כשנשאל על החיסיון העיתונאי: "מבחינתי העובדה שהחיסיון העיתונאי איננו מעוגן בחוק, אינה מעלה ואינה מורידה. מבחינתי הוא ככל חיסיון. לא פעם לחצו עלי גורמים פרקליטותיים, ממשלתיים ואחרים לחשוף מדליפים. הכי קל זה לרכז את המאמצים על העיתונאי. עד היום דחיתי את כל הפניות. מה יקרה מחר? אינני יודע".
מארחיו של וינשטיין היו ראש הלשכה עו"ד דורון ברזילי וראשי הפורום הפלילי של עורכי הדין אבי חימי ואורי קינן. חימי בירך את היועץ כסנגור לסנגור: "אתה בשר מבשרנו. התגלית כיועץ אמיץ. הכי קל זה להגיש כתבי אישום נגד שופטים ושרים. ההחלטות הקשות הן מתי לא להגיש. אנו מחזקים את ידיך".