מעסיקים, נא להתנהג בהתאם: דור ה-iY מסתער על שוק העבודה
בררנים שחצנים עם מוסר עבודה נמוך - ילידי שנות ה-90 שגדלו עם האייפון והאייפד נכנסים לשוק העבודה; הם פשוט מחפשים משמעות, רוצים להיות מחוברים חברתית במשרד וחשוב להם שהעבודה מהנה - צריך להבין אותם כדי להפיק מהם את המיטב
בחודש הקרוב מיליוני סטודנטים באוניברסיטאות ותלמידי תיכון בארצות הברית יסיימו את לימודיהם. אותם מיליונים הם חלק מדור המילניום. הסופר טים אלמור קרא במאמר שפרסם בהאפינגטון פוסט לאותם הצעירים, שנולדו החל משנת 1990 ונכנסים כעת לשוק העבודה האמריקאי, דור ה- iY, מכיוון שהם גדלו בהשפעת מילים המתחילות ב-i: אייפון, אייטונס, אייפוד, אייפד וכן הלאה. התקשורת העסקית עוקבת אחריהם בדריכות.
- מסך נוגע ללב
- הסטטוס בפייסבוק שבגללו אתה עדיין מובטל
- בירה חינם וביליארד - אאוט. חופשות עבודה בקריביים – אין
הדור הזה מונה כבר 80 מיליון איש, והנוכחות שלהם בשוק העבודה מעוררת עניין, בעיקר מכיוון שהם שונים. אך בעוד שהתקשורת אוהבת לכנות אותם "מיוחסים" או "כוח עבודה ללא צווארון" כפי שהם נקראים ב-MTV, אלמור טוען שבמידה ונבין אותם נוכל לנצל עד תום את הכישרונות שלהם. בהתבסס על נתונים הלקוחים ממחקרים של מכון PEW ו- Mediapost.com הוא מנסה לפצח את הדור החדש בשוק העבודה:
1. הם נראים בררניים; אבל פשוט רוצים שלעבודה שלהם תהיה משמעות
הסטודנטים האלה שמסיימים ללמוד מוכנים "לתת הכל" אך רק במידה וימצאו עבודה שמעניקה משמעות, ערך וידע. הם רוצים שלעבודה שלהם תהיה חשיבות, הם רוצים לצמוח ואוהבים כאשר הממונים עליהם מקשיבים למה שיש להם לומר, אפילו שהם צעירים וחסרי ניסיון. התשוקה לעורר שינוי היא תכונה בסיסית של בני דור המילניום.
2. מוסר העבודה שלהם נראה נמוך; אבל הם רוצים להיות מחוברים חברתית
בן הנוער הממוצע מנותק מאחרים במשך שעה אחת בלבד ביום. הם ישנים ולעיתים גם מתקלחים כשהם צמודים לטלפון הסלולארי שלהם. המסע לעבר עבודה ומערכות יחסים בעלי משמעות עשוי להיראות תמוה לעובדים המבוגרים יותר. אך ל"לאהוב את מה שאני עושה" יש עבורם חשיבות גבוהה יותר מאשר שכר גבוה או הטבות, כך עולה ממחקר שערך מכון PEW. כמעט 90% טענו כי חשוב "לצמוח באופן תמידי בעבודה", ואילו 71% מהנשאלים הודו שהם מעוניינים שחבריהם לעבודה יהיו כמו משפחה שנייה.
3. הם רוצים להרגיש שייכים; לפני שהם מתחילים להאמין או להתנהג בהתאם
בני דור ה- iY יהיו מוכנים לעבוד עד השעות הקטנות של הלילה על פרויקטים של העבודה, אך רק אם הם קיבלו תחושה של "בעלות" על הפרויקט, והם מרגישים ששאר העובדים מקשיבים להם. 50% מהם מעדיפים לא לעבוד מאשר להיתקע בעבודה שהם שונאים. 95% מוכנים לעבוד קשה, אך רק אם הם יודעים לאן מועדת העבודה. מעסיקים יצליחו לקבל את ההתנהלות שהם חפצים בה אם יצליחו ראשית לחבר עבורם בין המשימה השגרתית עליה הם עובדים לתמונה הרחבה.
4. הם נתפסים כשחצנים; אבל מאמינים שיש להם מה לתרום
מכיוון שההורים שלהם התייחסו אליהם במידה מסויימת כאל שווים, לדעה שלהם תמיד הייתה חשיבות. 76% מהם מאמינים שהבוס שלהם יכול ללמוד מהם לא מעט. 65% חושבים שהם צריכים לפקח על עובדים מבוגרים יותר בכל הקשור לטכנולוגיה ולהשלמת משימות. אין זה אומר שהם לא חושבים שיש להם עוד הרבה מה ללמוד מהמנהלים, אלא מדובר בתפיסה לפיה לימודים הם כביש דו סטרי, ללא קשר לוותק.
5. הם רוצים לעשות הכל לבדם; אך הם פשוט רוצים שהעבודה תהיה מהנה
באחד המחקרים שהשווה בין דור הבומרס לדור המילניום, התבקשו המשתתפים לשלוח גלויות בעילום שם שבהן הם מסבירים מה חברה צריכה לעשות כדי שהם יעשו את העבודה בצורה הטובה ביותר. תגובה טיפוסית של דור הבומרס הייתה: "תנו לי את היעדים שלי וזוזו לי מהדרך", בעוד שתגובה טיפוסית של דור המילניום הסתכמה ב"אני זקוק לגמישות, לכבוד...ולחטיפים". כלומר, לפי דור ה- iY, עבודה צריכה להיות מהנה.
6. הם נתפסים כלא ממושמעים; אבל הם פשוט רוצים להמציא בעצמם את התפקיד
הם רוצים להמציא את העבודה שלהם, ואז להוסיף לה ערך. 66% מבני הדור מודים כי הם מעוניינים ליצור את התפקיד שלהם בעבודה. 60% מסכימים ש"אם אני לא יכול למצוא עבודה שאני אוהב, אני אנסה למצוא דרך ליצור את התפקיד שלי בעצמי". יתרה מכך, 83% מהם מחפשים עבודה שבה יעריכו את היצירתיות שלהם.
7. הם נראים שונים; אבל למעשה מעוניינים להיות חלק מהתמונה הכוללת
70% מבני דור המילניום מודים שהם זקוקים לזמן פרטי כשהם עובדים, שיעור הכפול ממספר הבומרס שטענו זאת. 93% אמרו שהם מעוניינים להיום הם עצמם, אך בכל זאת מעוניינים להשתלב ולהיות חלק ממשהו גדול יותר. 75% זקוקים למנטור, או כפי שאחד המשיבים הסביר: "אני פחות רוצה בוס ויותר איזה יודה".
השורה התחתונה: אם נשקיע בהם, הם ישקיעו בעבודה ויובילו להחזר נאה על ההשקעה.