פרסום ראשון
שי אגסי: "בעלי המניות לא צריכים לשאת בתוצאות התנהלות החברה לישראל"
ממסמכים שהוגשו לביהמ"ש עולה כי אגסי אינו מוכן להשתתף במימון פירוק החברה השוויצרית של בטר פלייס ומגלגל את האחריות למצבה הרע לפתחה של החברה לישראל
לאחר תקופה ארוכה של שתיקה, שי אגסי, מייסד בטר פלייס ובעל מניות בה, מפנה לראשונה אצבע מאשימה כלפי החברה לישראל.
- עובדי בטר פלייס פנו לביהמ"ש: דאג שישמרו זכויותינו
- עמותת בעלי הרכב החשמלי הגישה הצעה לרכישה כוללת של פעילות בטר פלייס
- הסכמה בין מפרקי בטר פלייס לרנו העולמית: המפרקים יורשו למכור את הסוללות
ממסמכים שהוגשו היום (ד') לבית המשפט עולה כי אגסי לא מוכן להשתתף במימון פירוק החברה השוויצרית של בטר פלייס ומגלגל את האחריות למצבה הרע לפתחה של החברה לישראל."אין להשית את תוצאות התנהלותה של החברה לישראל על יתר בעלי המניות", כותב אגסי בתגובה שהגיש הערב (ד') לבית המשפט המחוזי מרכז.
בתחילת השבוע פנו המפרקים הזמניים של בטר פלייס, עו"ד סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר לבית המשפט וביקשו לאשר מתווה בו יוכלו להוציא לפועל את מכירת הקניין הרוחני המוחזק על ידי Better place GMBH, החברה השוויצרית של הקבוצה שמחזיקה את כל הקניין הרוחני שלה.
לפי המפרקים, יש למצוא דרך לממן את המתווה, הכולל, בין השאר, שכירת שירותי משרד עורכי דין בישראל ובשוויץ לצורך ייעוץ משפטי. החלופות לקבלת המימון, כך לפי המפרקים, הן על ידי נושי החברה השוויצרית, הלוואה מהחברה האם או מחברות הבת או מימון על ידי בעלת מניות הרוב של חברת האם, החברה לישראל.
לטענת המפרקים, החברה לישראל, המיוצגת על ידי עו"ד ירון אלכאוי ממשרד גורניצקי ושות', "היא זו שאחראית ליצירת מבנה האחזקות הסבוך, בגדרו נותרה החברה השוויצרית ללא כל נכסים נזילים אך עם התחייבויות עצומות בהיקפן". לחילופין, מציעים המפרקים כי "יהא ניתן להורות על מימון הוצאות ההליך על ידי כלל בעלי המניות המהותיים בחברת האם, בהתאם ליחס אחזקותיהם". בין השאר מונים המפרקים את אגסי כבעל מניות מהותי.
"יובהר", מדגישים המפרקים, "כי בנסיבות הנזכרות, סביר, כי כל חלופות המימון לעיל הן חלופות ביניים בלבד ובלעדיהן ספק אם ניתן יהיה לממש את הנכס העיקרי והמשמעותי של החברה השוויצרית – הקניין הרוחני".
הערב הגיב כאמור אגסי, בעל מניות בחברה, לבקשת המפרקים. לדבריו, הוא אינו מתנגד לבקשה לשכירת שירותי משרד עורכי דין בישראל ובשוויץ על מנת לפעול במתווה המוצע "זאת בכפוף לכך שמימון ההליכים הנדרשים יעשה על ידי הלוואה שתעמיד חברת האם או אחת מחברות הבנות או על ידי בעל מניות הרוב בחברה האם, החברה לישראל בע"מ, ולא על ידי אף חלופה אחרת מאלו המנויות".
"כפי שצוין על ידי המפרקים הזמניים", כותב אגסי לבית המשפט באמצעות עו"ד דוד זילברבוים, "האחריות הן למבנה האחזקות והן להתנהלות אשר הותירה את החברה השוויצרית ללא כל נכסים נזילים, והן לכשל במינוי דירקטור מקומי שגרם לכך שמעמדה העסקי של החברה פגום (not in good standing) הינה של החברה לישראל. משכך, אין להשית את תוצאות התנהלותה של החברה לישראל על יתר בעלי המניות".
לדברי אגסי, המטרה המרכזית של הליכי המפרקים, היא למנוע את פירוקה של החברה השוויצרית בשוויץ, אם על ידי נושים שינקטו שם בהליכים ואם על ידי הרשויות בשוויץ. "ההגנה על החברה השוויצרית נדרשת, על מנת לשמר את נכסה היחידי של החברה השוויצרית – נכסי הקניין הרוחני, והעברתם לישראל".
בשולי תגובתו מציין אגסי כי יש לבחון, בטרם ביצוע כל פעולה אחרת, את מהות והיקף זכותה של החברה השוויצרית בנכסי הקניין הרוחני, מאחר שהחברה השוויצרית לא מילאה את התחייבויותיה כלפיו "בקשר עם עצם רכישת הזכויות בנכסי קניין הרוחני, עובדה אשר הייתה ידועה למשקיעים".
החברה לישראל, המיוצגת על ידי עו"ד ירון אלכאוי ממשרד גורניצקי ושות', צפויה להגיש את תגובתה לבית המשפט מחר בבוקר.