עכשיו זה רשמי: שעון הקיץ יוארך עד סוף אוקטובר
כך אישרה מליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית. המשמעות - חיסכון של 300 מיליון שקל בשנה למשק
- גדעון סער יאריך את שעון הקיץ; יחסוך 300 מיליון שקל למשק
- השר סער מינה ועדה לבדיקת משך שעון הקיץ
- למה חם לנו כשרק 30 מעלות בחוץ?
כיום שעון הקיץ מופעל מסוף חודש מרץ ועד תחילת חודש אוקטובר. לאחר השינוי יימשך שעון הקיץ עד סוף חודש אוקטובר, החל מהשנה. כך, ב-20.10 השקיעה תהיה בשעה 18:00 ולא בשעה 17:00 ויהיו 211 ימי אור קיץ בממוצע לעומת 190 בשנה האחרונה.
המשמעות לפי משרד הכלכלה היא חיסכון של 300 מיליון שקל למשק. כמו כן ציינה הוועדה כי יש תרומה למניעת תאונות דרכים ולבריאות הציבור - גופנית ונפשית.
סער מינה לפני כחודשיים ועדה בראשות שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, לבחינת הנושא מחדש. לוועדה הוקצה חודש לעבודה וכך לפני חודש הגיעו ההמלצות לידי השר. הוועדה כללה 10 חברים, ביניהם ד"ר שמשון שושני, פרופ' יונינה אלדר ופרופ' גבי ברבש.
חלק מחברי הכנסת הסתייגו על כך שהוועדה לא מצאה פתרון לאנשים דתיים שבגלל שינוי השעון לא יוכלו להתפלל שחרית טרם היציאה לעבודה ולכן יאחרו לעבודה וכך גם ביקשו לדחות את יישום ההחלטה ל-2014. ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) שאל במליאה איפה ההסתייגויות של אנשי הבית היהודי.
"מזג האוויר בישראל הוא מיטבי בחודש אוקטובר קל להבין לכן את הצעת החוק. אני מציע להתעלם מנימת הפולמוס של חלק מחברי הכנסת. בוועדה שעסקה בנושא הזה היו יהודים דתיים ולא דתיים והיה נכון להוציא את הנושא הזה מגדר הדברים השנויים במחלוקת", השיב להם סער.
ח"כ ניצן הורוביץ: תוקנה האיוולת
ח"כ ניצן הורוביץ, שבשנת 2010 הגיש הצעת חוק להארכת שעון הקיץ עד לסוף חודש אוקטובר, בירך על המהלך: "סוף סוף, לאחר מאבק ממושך, תוקנה האיוולת שנמשכה שנים בגלל כפייה חסרת הגיון מצד המפלגות החרדיות. להארכת שעון הקיץ משמעות חברתית רבה. היא תתרום לצמצום תאונות הדרכים, הקטנת חשבון החשמל, הגנה על הסביבה ותוביל לחסכון של מאות מיליוני שקלים למשק הישראלי. ומעל הכל, היא תעניק לנו, כבר השנה, עוד שעה של אור אחר הצהריים, לרווחת האוכלוסיה כולה״.