$
בארץ

פשרה בין האוצר לוועדת הכספים: נקודת הזיכוי במס לאקדמאים לא תבוטל

לפי הפשרה, מסיימי תואר ראשון יהיו זכאים לנקודת זיכוי אחת, ומסיימי תואר שני יהיו זכאים לחצי נקודה - במשך שנה אחת בלבד

חן פונדק 16:0814.07.13

נקודות הזיכוי ממס למסיימי תואר ראשון ושני לא יבוטלו במסגרת חוק ההסדרים, כך עולה מפשרה שהושגה היום בין משרד האוצר לחברי ועדת הכספים.

 

כיום זכאים בוגרי התואר ראשון לנקודת זיכוי אחת במס למשך שלוש שנים מסיום התואר. בוגרי התואר השני זכאים לחצי נקודת זיכוי למשך שנתיים. שווי נקודת הזיכוי מוערך בכ- 2,616 שקל לשנה לסטודנט. חוק ההסדרים כלל ביטול נקודת הזיכוי ממס לבעלי תואר אקדמי שהיה צפוי, לפי משרד האוצר, לחסוך כ-190 מיליון שקל בשנה.

 

ביטול נקודות הזיכוי גרר התנגדות מצד התאחדות הסטודנטים, אליה הצטרפו גם חברי וועדת הכספים ובראשם ח"כ בועז טופורובסקי ממפלגת יש עתיד. למרות שמטבע הדברים חברי הכנסת של יש עתיד תומכים בתקציב שהגיש שר האוצר, טופורובסקי ניהל מאבק מול סגן שר האוצר, מיקי לוי, במטרה לשנות את הגזרה.  

 

 

סטודנטים באוניברסיטת תל אביב. זיכוי המס לאקדמאים יצומצם, אך לא יבוטל סטודנטים באוניברסיטת תל אביב. זיכוי המס לאקדמאים יצומצם, אך לא יבוטל צילום: אריאל בשור

 

על פי הפשרה שהושגה במקום ביטול גורף, תקטן תקופת הזכאות של הסטודנטים. מסיימי תואר ראשון יהיו זכאים לנקודת זיכוי אחת ומסיימי תואר שני יהיו זכאים לחצי נקודת זיכוי. בשני המקרים תקטן תקופת הזכאות לשנה אחת בלבד. השינוי יכנס לתוקף החל מ-2014.

 

טופורובסקי אמר היום: "על פי ההסדר המסתמן ההטבה תקל על האקדמאים להשתלב בשוק העבודה וביציאה לחיים הבוגרים. אני שמח ששעות הדיונים הרבות בנושא זה נשאו פרי. המשך מתן נקודות הזיכוי לבעלי תואר ראשון ושני יעזור רבות לעומס הכלכלי הנופל על האקדמאיים עם סיום לימודיהם. אני מודה לשר האוצר על שעשה צעד נוסף לקראת קידום ההשכלה הגבוהה והאקדמאים בישראל. צעד זה יחד עם התוספת התקציבית להשכלה הגבוהה ואי שינוי שכר הלימוד מראים על חשיבות הנושא בעיני שר האוצר, יאיר לפיד ושר החינוך, שי פירון. אני מודה להנהגת הסטודנטים וליו"ר ההתאחדות בפרט, אורי רשטיק, על שיתוף הפעולה לאורך התהליך".

 

אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים, הביע שמחה מאופקת יותר: "בעקבות המאמצים הרבים שהשקענו בכדי למנוע את ביטולה של ההטבה לחלוטין, מסתמן שהצלחנו לחסוך לציבור האקדמאים וההנדסאים בוגרי תואר ראשון סכום של 2,616 שקל ולבוגרי תואר שני סכום של 1,308 שקל בשנה הראשונה שלאחר סיום התואר. לצערנו הרב, קברניטי המדינה עדיין אינם קשובים מספיק לצרכים של הציבור המשכיל והיצרני, כפי שהיינו רוצים". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x