היום שאחרי ההסדר
אחרי שנציגות האג"ח יישרה קו עם בית המשפט - בנק הפועלים עלול למוטט את אלביט הדמיה
להלוואה שהעניק בנק הפועלים לאלביט הדמיה שבשליטת מוטי זיסר עשויה להיות השפעה מהותית על הסדר החוב המתגבש ועל מצבה של החברה ביום שלאחריו. הבנק הודיע לחברה בחודש שעבר שהוא מעמיד את חובה כלפיו - 233 מיליון שקל - לפירעון מיידי ואף איים לממש את הבטוחות שניתנו לו כנגד ההלוואה - 29% ממניות פלאזה סנטרס שבידי אלביט הדמיה.
- אלביט הדמיה: נציגות מחזיקי האג"ח מתקנת את הצעת ההסדר מטעמה
- מומחה בית המשפט: "אזל הזמן. הפחתת הערך של אלביט הדמיה מפחידה בגודלה"
- אלשיך בפסיקה מנוגדת לאורנשטיין: נושים לא יכולים לכפות הסדר חוב על חברה
אולם נאמני האג"ח גורסים שהשעבודים שהעניקה החברה לבנק אינם תקפים, מאחר שלזיסר שכיהן כמנכ"ל החברה וכדירקטור, היה עניין אישי בעסקאות עם הבנק שמהווה נושה מהותי של אירופה ישראל שבבעלותו (100%), ובאמצעותה הוא מחזיק באלביט הדמיה. עוד גורסים הנאמנים שבשל היותן עסקאות בעלי עניין, היה על החברה לאשר את תנאי ההלוואות באסיפה של בעלי המניות, וכי בשל העובדה שאלביט הדמיה חוותה מצוקה פיננסית עוד בתחילת 2011, עסקאות אלה עם הבנק מהוות העדפת נושים פסולה.
הנאמנים טוענים עוד שלפי מתווה ההסדר שהציעה החברה יוקצו לבנק אופציות שהיקפן ותנאיהן אינו ידוע, ובמקרה שחלק מהחוב כלפי המחזיקים יומר למניות, לדילול הצפוי תהיה השפעה שלילית על שווי התמורה שהם יקבלו.
הפועלים דחה את הטיעונים האלה של נאמני האג"ח ואמר כי מדובר בניסיון לייצר עמדת מיקוח כלפי הבנק וכלפי החברה. הבנק דוחה גם את הטענה להעדפת נושים ומביא כראיה נתונים מהדו"חות הכספיים של אלביט במרץ 2011 — אז היו בידי החברה יתרות נזילות של מאות מיליוני שקלים.
אם הבנק אכן יממש את מניות פלאזה סנטרס, קיים ספק רב לגבי היכולת של החברה לעמוד בהסדר החוב ובהתחייבויותיה לנושים, ולטענת הנאמנים, "קיימת סכנה כי החברה תיקלע להליכי חדלות פירעון מיד לאחר ההסדר".
תגובת אלביט הדמיה: "במסמכים שהגישה לביהמ"ש, סיווגה החברה את בנק הפועלים כנושה מובטח ולא כפרה בתקפות השעבודים. החברה איננה סבורה שההסכמים במסגרתם הוענקו שעבודים לבנק היוו עסקה עם בעל עניין. החברה התקשרה עם הבנק על בסיס מסחרי במנותק ממישור מערכת היחסים שבין הבנק לבין מר מוטי זיסר".