סאנרייז תקבל אישור לשווק 350 רכבים חשמליים
ביהמ"ש קבע כי חובותיה וזכויותיה של בטר פלייס בנושא יבוא רכב יועברו לידי סאנרייז. מקורבים לסאנרייז: החברה תשווק את הרכבים במחירים נמוכים משמעותית ממחירי בטר פלייס שעמדו על כ-123 אלף שקל
בית המשפט המחוזי מרכז קבע היום (א') כי חובותיה וזכויותיה של בטר פלייס בנושא יבוא רכב יועברו לידי סאנרייז, שתוכר על ידי משרד התחבורה כיבואנית רכב.
- רוכשי בטר פלייס אופטימיים: "מי שינסה לנסוע ברכבים חשמליים לא יחזור בו"
- מחצות: פעילות בטר פלייס תימכר לקבוצת סאנרייז והעמותה לרכב חשמלי
עם זאת, במחסנים עדיין מצויים 58 רכבים שמאז מועד הגעתם לישראל חלפה שנה שלמה, מה שמחייב את יצואם מישראל.
לדברי גורמים המקורבים לסאנרייז, החברה מתעדת לשווק את הרכבים במחירים נמוכים באופן משמעותי ממחירי בטר פלייס שעמדו על כ-123 אלף שקל. להערכת אותם גורמים, עשויה החברה לשווק את הרכבים במחיר שעשוי להגיע אפילו
לכ-50% מערכם המקורי, וזאת במטרה להעלותם במהרה על הכביש.
במהלך הדיון בביהמ"ש נשמעו טענות חמורות בנושא. "חברת רנו עשתה בדיקה על חברת סאנרייז, זו חברת מדף שלא גייסה עדיין שקל ואין לה נכס. רנו הוציאה חוקרים ואין עם מי לעבוד. אין להם נכסים", ציין עורך דינה של חברת רנו אמנון דרדיק בדיון שנערך בנושא מכירתם של כ-350 רכבים חשמליים של רנו המצויים עדיין בטורקיה ובמחסני ערובה בישראל.
בדיון ציינו נציגי משרד התחבורה כי על פי הקריטריונים שקבע משרד התחבורה, סאנרייז אינה כשירה לקבלת רישיון הייבוא.
כפי שפורסם שלשום ב"כלכליסט", השבוע החלה בטר פלייס במהלך לצמצום מספר תחנות החלפת הסוללות - מ-37 תחנות ברחבי הארץ ל-15 תחנות. לדברי גורמים בענף הליסינג, עקב כך פנו לקוחות המחזיקים במכוניות בטר פלייס לחברות הליסינג בבקשה להחזיר רכבים לאור הצמצום הפוטנציאלי בטווח הנסיעה. בשבוע שעבר נרשמו מקרים ראשונים של החזרות רכבים.