בקשה לייצוגית נגד לאומי קארד: גבתה עמלות המרת מטבע גם בעסקאות שבוטלו
על פי הנטען חברת כרטיסי האשראי גבתה עמלות גם במקרה של ביטול עסקה בחו"ל. התובעים מעריכים את גובה הפיצוי לקבוצה בכ-14 מיליון שקל. לאומי קארד: "טרם קיבלנו את הבקשה"
"במשך שנים גבו החברות עמלת המרת מטבע עבור עצם ביטול עסקאות שבוצעו בחו"ל", מפרטים בתביעה באי כוחם של התובעים, עוה"ד לימור פריז ורמי איתן, "וזאת מבלי ש'הואילו בטובן' להודיע לחברי הקבוצה מראש על קיומה של העמלה הנ"ל, כנדרש על פי הסכם ההתקשרות ועל פי דין". לגרסת התביעה שהוגשה בשמו של דותן צובוטרו ותובע נוסף, לאומי קארד פעלה ב"חוסר תום משווע" להסתרת העמלה, תוך מצג שווא "כאילו כלל לא קיים חיוב בגינה". כן נטען כי לפי הערכה קיימים מאות אלפי לקוחות שכלל אינם מודעים לעובדה שחויבו שלא כדין בעמלה זו.
התובעים, לקוחות החברה, מעריכים את גובה הפיצוי לקבוצה ביותר מ־14 מיליון שקל, לפי חישוב הכנסות לאומי קארד מעסקאות חוץ בשנים האחרונות. חברי הקבוצה מוגדרים כמי ששילמו ללאומי קארד עמלת המרת מטבע עבור ביטול עסקה בחו"ל בשבע השנים האחרונות, וההערכה היא כי מדובר בכמיליון איש.
בנוסף, התביעה מבקשת להורות ללאומי קארד לחדול מגביית עמלה זו. התביעה מופנית אל חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד וחברת לאומי קארד אשראים, העוסקת במתן אשראי ללקוחות חוץ־בנקאיים ונמצאת בבעלות לאומי קארד.
לדברי הלקוחות, המחזיקים בכרטיס אשראי של לאומי קארד, הם רכשו מוצרים בבתי עסק בארה"ב ושילמו תמורתם באמצעות הכרטיס. בהתאם לכך, גבתה החברה תשלום עבור הפרשי שער מטבע ותשלום עמלת המרה. בהמשך הוחזרו חלק מהמוצרים ובתי העסק ביטלו את העסקאות, אך אז התברר להם כי לאומי קארד גבתה מהם תשלום עמלת המרת מטבע גם על עסקאות אלו. לגרסת התביעה, בדיקה בחברות כרטיסי אשראי אחרות העלתה כי גבייה של עמלת ביטול עסקאות בחו"ל לא קיימת אצלן, וכי הן מזכות את בעלי הכרטיס באופן מלא עבור עמלת המרה ששולמה על ביצוע העסקה.
מלאומי קארד נמסר: "הבקשה טרם התקבלה במשרדינו. לכשתתקבל, נלמד את פרטיה ונגיב בהתאם".