$
בארץ

רגע לפני החג: בנט מנסה להחזיר את מפעל נגב טקסטיל לעבודה

משרד הכלכלה הגדיל בשיתוף התאחדות התעשיינים את ההלוואה המוצעת למפעל משדרות ל-3 מיליון שקל. הבעיה: כלל לא בטוח שבמפעל שנסגר לפני שבועיים וחצי יקבלו את הצעת המדינה ויחזרו לעבוד

גיל קליאן 14:0104.09.13

ערב החג - ניסיון אחרון של שר הכלכלה נפתלי בנט להחזיר לעבודה את מפעל נגב טקסטיל משדרות שסגר את שעריו לפני שבועיים וחצי. בנט אמר היום (ד') ל"כלכליסט" כי הצליח יחד עם התאחדות התעשיינים להגדיל את היקף ההלוואה המוצעת למפעל ל-3 מיליון שקל.

 

הבעיה: כלל לא ברור אם הגדלה זו של ההלוואה (בעבר הציע המשרד הלוואה של 1.6 מיליון שקל) תהיה מספיקה כדי להחיות את המפעל שנסגר. אורי אדר, מנהל המפעל, אמר היום בשיחה עם "כלכליסט" כי אין כל ודאות שבמפעל יחליטו לקחת את ההלוואה ולחזור לעבוד. נראה כי ההכרעה האם לחזור לעבוד תתקבל על ידי יצחק טזרטס, בעלי המפעל, במהלך החג. עד מוצאי החג שוהה טזרטס בטורקיה. עד כה התעקשו במפעל לקבל מענק, ולא הלוואה.

 

במקביל להלוואה של 3 מיליון בערבויות של המדינה והתאחדות התעשיינים, כוללת החבילה למפעל גם מענק של 250 אלף שקל לחיבור לתשתית הגז הטבעי - אך מדובר במסלול מענקים הפתוח לכל המפעלים בישראל, ולא במענק מיוחד עבור מפעל הטקסטיל.

 

פועלים בנגב טקסטיל פועלים בנגב טקסטיל צילום: גדי קבלו

 

נגב טקסטיל ביקש סיוע מדינה של 3 מיליון שקל על מנת לכסות את ההפסדים התפעוליים עד לחיבור המפעל לתשתית גז טבעי, מהלך שהיה אמור להפחית את הוצאות האנרגיה של המפעל ולהעביר אותו לרווחיות. מנגד טענו במשרד הכלכלה כי אין טעם להעניק כספי סיוע למפעל שכן אין לו אופק עסקי. דברים אלה נדחו על ידי אדר, שטען כי היועץ הכלכלי שנשלח למפעל על ידי משרד הכלכלה מצא כי יש אופק עסקי למפעל, וכי הנתונים שמצא תומכים בהענקת המענק.

 

לפני כחודש הציג מנהל המפעל אורי אדר את הנתונים הכספיים בדיון בוועדת העבודה של הכנסת. אדר סיפר כי "עד לאחרונה ההכנסות היו בסביבות ה־25 מיליון שקל בשנה, ואז התנהלנו באיזון או ברווחיות מסוימת. עם החשיפה הגדולה של מוצרי טקסטיל לייבוא, ירד המחזור ל-17-15 מיליון שקל בשנה. במקביל כל התשומות עלו. הייתי משלם 350 אלף שקל אנרגיה בחודש, והיום אני משלם 450 אלף שקל אנרגיה בחודש. מים שילמתי 110 אלף שקל, היום אני משלם 140 אלף שקל בחודש. היום אני מפסיד 250-200 אלף שקל בחודש תפעולית.

 

כמו כן, לאחר שהמפעל כבר נסגר, החזרתו לעבודה תדרוש עלויות נוספות שנאמדות על ידי אדר בכ-250 אלף שקל. מדובר בעלויות של שיפוצים וטיפולי תחזוקה, החלפות שמן וכדומה שנדרשות לאחר שהמכונות עומדות דוממות במשך תקופה ארוכה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x