כתב אישום: ג'קי בן זקן ושניים משותפיו השפיעו במרמה על שער מניית מנופים
בנוסף מואשמים השלושה בקשירת קשר וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. עורכי הדין של בן זקן: "כתב האישום כולו מבוסס על פרשנות שגויה"
כתב אישום הוגש הבוקר (ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד ג'קי בן זקן, מבעלי השליטה במנופים פיננסיים, במסגרת פרשת הרצת המניות. ביחד עם בן זקן הואשמו גם איתן אלדר, מבעלי השליטה בחברת גיבור ספורט וצביקה קולנברנר, מנהל תיקי השקעות לשעבר.
- האם הפרקליטות יכולה לערוך שימוע בלי להעביר לחשוד את כל החומר?
- חו"ד נגד בן זקן ואלדר: "פעלו ללא כל היגיון כדי להשפיע על שער המניה"
- מסתמן: הפרקליטות תגיש היום כתב אישום נגד ג'קי בן זקן
השלושה, כך לפי כתב האישום שהוגש על ידי עוה"ד אמיר טבנקין ואלה בנישיתי מפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), נאשמים בעבירות של השפעה בתרמית על שער מניית חברת מנופים פיננסיים, קשירת קשר וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. כן הואשמו גם חברת מנופים ושתי חברות פרטיות נוספות, כל אחת מהן בשל מעשיו ומחשבתו הפלילית של אחד מן הנאשמים.
החקירה של רשות ניירות ערך, שהובילה כעת לכתב האישום, נחשפה בעבר ב"כלכליסט" ועניינה חשד להרצת מניות.
מהחקירה עלה כי מאמצע נובמבר ועד אמצע דצמבר 2010 ביצעו השלושה פעילות שהביאה לעליית שער המניה של מנופיים פיננסיים בדרך של רכישת מניות החברה במהלך המסחר בבורסה. מטרתם, כך נטען באישום, הייתה להביא לכך שמניית החברה תעמוד בתנאים לכניסה למדד ת"א-100, במועד הקובע לעדכון המדד.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
במסגרת התוכנית, טוענים בפרקליטות, אלדר היה אחראי על רכישת מניות מנופים במסחר בבורסה ובן זקן היה אמון על איתור משקיע שירכוש את מניות החברה מאלדר במהלך התקופה ובכך יספק מימון להמשך הפעילות. על בסיס ההסכמות עם בן זקן, כך לפי האישום, קשר אלדר קשר עם חברו – קולנברנר, לפעול בצוותא במסחר בבורסה לרכישת מניות החברה, על מנת להעלות את שער המניה.
"אלדר" נכתב בכתב האישום, "עדכן את בן זקן במהלך פעילותו ביחס לרכישותיו וביחס להשפעה של רכישות אלה על שער מניית מנופים. בן זקן עקב אחר פעילותו של אלדר בזמן אמת, ולעיתים אף הנחה אותו להגביר את פעילותו להשפעה על שער המניה".
בנוסף, כך נטען, עדכן אלדר את קולנברנר, במהלך פעילותו ביחס לרכישותיו, וכן "התייעץ עמו ביחס להשפעה של רכישות אלה על שער המניה, וביקש ממנו לרכוש מניות מנופים לצורך מימוש התכנית המרמתית להעלאת השער".
עוד נכתב כי "אף שקולנברנר מכר במקרים רבים מניות מנופים שהיו ברשותו, תוך ניצול המידע שהיה לו אודות פעילות הרכישה שביצע אלדר, ותוך יצירת מצג בפני אלדר כאילו הוא פועל עימו בהתאם להסכמותיהם, הוא עשה כן תוך שהוא יודע, בהסתברות גבוהה, שהוראותיו, שניתנו בשערים גבוהים התואמים את התכנית המרמתית, ייקשרו עם הוראות הקניה הנוגדות שיזרים אלדר. זאת, באופן שישתלב עם מטרת התכנית להשפיע על שער המניה".
לפי כתב האישום, כתוצאה ממימושה של תכנית המרמה, עלה שער המניה של מנופים והיא עמדה בתנאי הכניסה למדד ת"א-100 וב-8 בדצמבר 2010 הודיעה הבורסה על התווספותה של המניה למדד. אלדר, קולנברנר והחברות בשליטתם נאשמים גם בכך שלאחר הצלחת התוכנית והודעת הבורסה כי המניה נכנסת למדד ת"א 100, הם פעלו, במהלך מספר ימי מסחר, במטרה להמשיך ולהשפיע במרמה על שער המניה לקראת כניסתה למדד.
על פי כתב האישום, בן זקן ואלדר גם פעלו להעברת מידע כוזב לעיתון "כלכליסט" במטרה להשפיע על שער מניית מנופים. בשל כך הם מואשמים בעבירה של הנעה בתרמית לרכישת ניירות ערך.
עורכי דינו של ג'קי בן זקן, רם כספי, נבות תל-צור וירון ליפשס, מסר בתגובה כי "בן זקן דוחה בתוקף את הטענות המיוחסות לו בכתב האישום. בן זקן לא עבר כל עבירה וכתב האישום כולו מבוסס על פרשנות שגויה, אשר תתברר בבית המשפט. להגשת כתב האישום לא קדם הליך שימוע. ג'קי בן זקן סבור שיש לכבד את ההליך המשפטי ולהמתין בסבלנות לתוצאות ההליך".
מאיתן אלדר, המיוצג על ידי עוה"ד מיכל רוזן עוזר וז'ק חן נמסר: "לא נפל כל פגם בהתנהלותו של איתן אלדר. אנו משוכנעים כי כך ייקבע לאחר שנציג את עמדתנו בפני בית המשפט".
עו"ד אילן סופר, ממשרד גולדפרב זליגמן ושות', בא כוחו של צביקה קולנברנר: "אנו מצרים על ההחלטה להגיש כתב אישום נגד צביקה, ואנו סמוכים ובטוחים כי לאחר שישמעו טענות הגנה, בית המשפט ישתכנע כי באישומים נגדו אין כל ממש."