קרן אור ללקוחות בטר פלייס? מפרקי החברה יוכלו למכור את הרכבים
בית המשפט העליון דחה את בקשת משרד התחבורה שלא לאפשר לרוכשי בטר פלייס למכור את המכוניות שנותרו במחסני הערובה באשדוד ובפי גלילות
לאחר שחברת החשמל איימה היום לנתק את לקוחות בטר פלייס מהחשמל מגיעה בשורה משמחת לרוכשיה הפוטנציאליים של החברה. היום דחה בית המשפט העליון את בקשת משרד התחבורה לעיכוב ביצוע החלטתו של בית המשפט המחוזי בלוד, אשר קבע כי יש לאפשר שחרור רכבים שחלף מעל 12 חודשים ממועד ייצורם.
- לקוחות בטר פלייס בצרות: חברת החשמל מאיימת לנתק אותם מרשת הטעינה
- חברה מאיסלנד תציע 10–12 מיליון שקל עבור בטר פלייס
- המונית הירוקה: לעיריית חדרה יש פיתרון יצירתי לעסקת בטר פלייס
בית המשפט העליון קבע כי "לשאלת גורלם של כלי הרכב חשיבות קרדינלית לכל רוכש פוטנציאלי של החברה או של נכסיה. מטעם זה, איני רואה להיעתר לעמדת משרד התחבורה להשהות מתן החלטה זו עד למציאת רוכש לחברה". בכך הכשיר בית המשפט את מכירת מלאי הרכבים החדשים של בטר פלייס. כידוע, על פי חוקי המדינה כאשר חולפים 12 חודשים ממועד ייצורה של מכונית לא ניתן עוד למכור אותה בישראל ועל היבואן לפרקה או לייצאה. כעת יוכלו הרוכשים הפוטנציאליים לנסות ולמכור את הרכבים שנותרו, כ-360 במספר.
כזכור, לאחרונה בוטלה עסקת מכירת בטר פלייס לאיש העסקים צחי מרקור, זאת לאחר שעסקה קודמת למכירת החברה לקבוצת משקיעים שבראשה עמד איש העסקים יוסף אברמוביץ בוטלה גם היא. עם זאת, אותן 360 מכוניות צפויות להיות ככל הנראה האחרונות מסוגן. לדברי גורמים המקורבים לרנו העולמית, החברה אינה מתעדת להמשיך ולייצר מכוניות רנו בעלות סוללה מתחלפת. הפשרת המכוניות למכירה צפויה להקל על מאמצי המפרקים למצוא רוכש לחברה, זאת מאחר ומכירת המכוניות אמורה לאפשר לרוכש הפוטנציאלי אפשרות לגיוס מהיר של ממון.