יו"ר ועד עובדי תעש: "גם אם נקבל משכורת נמשיך בעיצומים"
עובדי תעש הפגינו הבוקר מול משרד הביטחון בתל אביב למרות שאמש הגיעו הצדדים לסיכום לפיו יועברו 170 מיליון שקל נוספים לחברה. יו"ר הוועד איציק יהודה: "אם תהיה משכורת ביום חמישי אני אשמח. אנחנו צריכים לעבור עוד ועדת כספים ביום רביעי"
- עובדי תעש לא קיבלו שכר ופתחו בעיצומים
- עובדי תעש חוששים: לא נקבל את השכר עבור חודש אוקטובר
- פרישת עיני תעכב את ארבע הרפורמות המבניות הגדולות
כך, מצבת ההלוואות של המדינה לתעש, שלא יוחזרו לעולם, תתנפח ל-2.6 מיליארד שקל. סכום זה מקרב את העלות הכוללת של הפרטת תעש למשלם המסים הישראלי לכמעט 5 מיליארד שקל, כאשר עלויות ההפרטה עצמה נאמדות על ידי האוצר ב-2.3 מיליארד שקל.
למרות המסרים המרגיעים לגבי השכר מהמדינה, יו"ר ועד העובדים של תעש, איציק יהודה, מתכנן להמשיך בעיצומי העובדים. יהודה אמר הבוקר ל"כלכליסט" כי "לי מספרים מיום שישי שמעבירים לנו כסף. מספרים סיפורים. איזה משכורת? אם תהיה משכורת ביום חמישי אני אשמח. אנחנו צריכים לעבור עוד ועדת כספים ביום רביעי. אבל אני לא נלחם רק על משכורת אלא מדברים גם על הנושא של יאללה לפתור את הנושא של תעש כבר – אז גם אם נקבל משכורת נמשיך בעיצומים".
יהודה מתייחס בעצם למחלוקת המתמשכת בין משרד האוצר לביטחון על העלויות להפרטת תעש. מחלוקת זו הפילה את הדיון שהיה אמור להתקיים בוועדת השרים על הפרטת החברה ב-15 באוקטובר, כאשר עדיין לא נקבע תאריך חליפי לישיבה. כעת גורמים בממשלה מדברים על כך שיש כוונה ומאמצים של הצדדים להגיע לסיכום עד סוף השנה, כדי שהליך הפרטת יוכל לצאת לדרך.
הפערים בין האוצר לביטחון מתמקדים בסכום של 600-700 מיליון שקל שמשרד הביטחון היה אמור להעמיד לרשות תעש באמצעות הזמנות מינימום מפסי הייצור של החברה. במשרד הביטחון נסוגו בהם מהסיכום לרכישות מינימום מתעש בהיקף מסוים לאור הקיצוץ בתקציבם ל-2014, כאשר גם התוספת של 2.75 מיליארד שקל לתקציב זה שהוענקה למשרד באחרונה לא שיפרה את המצב.
ישנם גורמים המקורבים לחברה המעריכים כי את המחלוקת הזאת בין האוצר לביטחון יצטרך לפתור שוב ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כפי שהיה צריך לפתור את המחלוקת על התקציב.
מתעש נמסר: "מצפים מהעובדים לחזור לעבודה סדירה. שכן, משרדי הביטחון והאוצר מסייעים לתעשייה הצבאית - ופועלים לפיתרון סוגיית תשלום המשכורות. משרדי הממשלה עוסקים בגיבוש הסוגיות הבודדות שנותרו לצורך כינוסה של ועדת שרים להפרטה הצפויה להתכנס בימים הקרובים. יישום המהלכים האופרטיביים בהצעת המחליטים וביניהם פרישת עובדים והתחייבות למימון מערכות נשק יסייעו לחברה להתנהל כחברה עסקית בשוק הביטחוני התחרותי".