ועידת הקיימות
עופרה שטראוס: "בעוד כמה שנים לא יהיה מספיק מזון לכולם"
יו"ר קבוצת שטראוס אמרה בוועידת הקיימות של "כלכליסט" כי למדינת ישראל יש הזדמנות להביא בשורה חדשה בתחום טכנולוגיית המזון, והציגה את פלטפורמת 'אלפא שטראוס' שעוסקת בפיתוח הנושא
"אנחנו מדברים בעצם על מדינת ישראל, איך ביחד אפשר וצריך לקיים מדיניות של שיתוף בצורה נכונה. כשיש תוכנית כללית וכולם יודעים לאן צריך ללכת, אז לעולם העסקי יש משמעות כ"כ גדולה. כדי שתהיה לנו מדינה טובה יותר חייבים לדבר איך עושים ביחד מדינה טובה יותר", כך אמרה היום (ד') יו"ר קבוצת שטראוס, עופרה שטראוס, בוועידת הקיימות לעסקים של "כלכליסט".
שטראוס מדברת על משבר המזון כמשהו שישפיע גם על הדור שחי קיום ולא בעוד מאות שנים. במסגרת הנסיונות לחשוב על איך מקדמים את הנושא דיברה שטראוס על ערבות הדדית עולמית. "אנחנו החלטנו לעבוד תחת מותג אחד שיש לו משימה אחת - להשתפר. העולם משתנה ואנחנו רואים את זה. העולם נהיה יותר גלובלי ואנחנו אחראים אחד לשני, כך שאם מישהו רעב שם זה לא אומר שזה לא איכפת לנו כי אנחנו שבעים - יש ערבות הדדית עולמית. כשאתה יודע הכל, בגלל מגמות השיתוף, אי אפשר לא להרגיש שאתה אחראי. העולם יותר שקוף וגורם לדבר אחד עם השני".
"אם יהיו יותר אנשים בעולם ולא יהיה להם מספיק מזון, כי אין מספיק אדמה ומים - זה יוביל למשבר המזון", היא מסבירה. "זה מטריד עסקים בעולם. אי אפשר להתגבר על נושא המזון כל אחד לחוד. צריך להקים מנהיגות שחושבת כמה שנים קדימה. כדי להתגבר על הבעיות צריכים לפעול שלושת הסקטורים ביחד. כיום אנחנו רואים יותר ויותר חברות ומדינות שעובדות עם הסקטור השלישי".
שטראוס מציינת כי ממשלת ישראל החליטה לפעול בנושא כדי למצוא פתרונות למשבר המזון. "עשינו כמדינה דברים מדהימים בחקלאות של 20-10 שנה הקרובות, וצריך להמשיך להשתמש בנסיון המוצלח ובהישגים של המדינה בתחום החקלאות. כשהממשלה החליטה שהיא לא יכולה לעשות זאת לבד, בלי המגזר הפרטי, והוציאה קריאה של 'בואו נעשה דברים ביחד' שמחנו. השיתוף הזה יכול להיות מוצלח. יכול להיות שבניגוד לסיפור עם איראן, אולי בנואש זה יסתכלו עלינו בעולם כמי שמביאים בשורה אחרת. ולכן, אנחנו כחברה עסקית נכנסים לזה. הרי עד היום השתמשנו בטכנולוגיה וזה יכול לעשות מהפך, ראינו למשל איך אפשר שמזון טרי יבוא עד אלינו".
שטראוס מציינת כי במדינת ישראל כחלק מפיתוח הטכנולוגיה ומשבר המים המציאו תעשיות היי-טק מדהימות. "אנחנו מאמינים שיש בסיס לענף חדש בטכנולוגית מזון", היא אמרה. "יש כמות ענקית של טכנולוגיות בתחום מזון, מצאנו הרבה דברים שהם בסיס מצויין לפיתוח של ענף המזון בישראל ובעולם. החלטנו לפתח את מה שאנחנו קוראים 'קהילת טכנולוגיית המזון'. בעידן של השיתוף היום אמרנו שזה מה שאנחנו הולכים להתחבר אליו. זו פלטפורמה פתוחה שנקראת 'אלפא שטראוס'. אנחנו מזמינים את כל החברות הבינלאומיות לבוא להסתכל, אם זה הכיוון של ממשלת ישראל. הצטרפנו כי התקווה שלנו שאם זה יתפתח ויהווה השפעה בעולם של הבעיה הבוערת - שאין מספיק מזון- אז התקדמנו".