$
בארץ

המיליארדר קרלוס סלים: "נגיע לישראל בשנה הבאה ונמשיך להשקיע בהייטק"

האיש העשיר בעולם, שהשקיע לאחרונה 60 מיליון דולר במובלי הישראלית, מארח בארצו משלחת ישראלית בראשות הנשיא שמעון פרס ואנשי עסקים ישראליים, בינהם מיכאל שטראוס. בנו של סלים: ״מקסיקו זקוקה להשקעות והחברות ישראליות שהגיעו לכאן הן ההזדמנות״

גולן חזני, מקסיקו 08:1128.11.13
משלחת של בכירי חברת קארסו (carso), חברת האחזקות של קרלוס סלים, האיש העשיר במקסיקו ובעולם, תגיע ארצה בשנה הבאה לפגישות עם חברות הייטק ישראליות במטרה לאתר השקעות חדשות בתחום הטכנולוגיה והתקשורת בעיקר, כך הודיע סלים במפגש שקיים עם אנשי עסקים ותקשורת מישראל. לדבריו, החברות שבבעלותו יבצעו השקעות נוספות בישראל לאחר שלאחרונה השקיע 60 מיליון דולר בחברת מובלי המפיצה תמונות ברשת.
דוד ברודט, יו"ר בנק לאומי, נפגש במהלך האירוע שהתקיים במשרדים של חברת קארסו במכסיקו סיטי עם אנטוניו סלים, אחד משלושת בניו של קרלוס העומד בראש פעילות הפיננסים של הקבוצה והבנק שבבעלותה.

 

80 אנשי עסקים בולטים הגיעו למקסיקו למפגשים עם סלים ועם אנשי עסקים מקומיים נוספים. ביניהם מיכאל שטראוס, בעל השליטה בשטראוס שהגיע עם גיורא בר דעה, מנכ"ל שטראוס אמריקה.

 

המפגש בין שמעון פרס לקרלוס סלים. הנשיא חש ברע והמיליארדר פגש אותו בחדרו במלון המפגש בין שמעון פרס לקרלוס סלים. הנשיא חש ברע והמיליארדר פגש אותו בחדרו במלון

 

בין אנשי העסקים הישראלים הנוספים הבולטים שהשתתפו במפגש: מנכ"ל אמדוקס שמוכרת תוכנה בהיקפים מהותיים לחברות בבעלותו של סלים, חזי בצלאל הבעלים של חברת אקספון, ירון צואלה המשנה למנכ"ל נייס, יו"ר מכון הייצוא, רמזי גבאי, רן בוקשפן מנכ"ל טל רד, יצחק בז'רנו מנכ"ל רדימיקס, שמואל דורנשטיין מנכ"ל ובעלי רב בריח. מריאן כהן, מנכ"ל מר תעשיות ושמעון בן חמו מנכ"ל מקורות (שחתמה על הסכם ייעוץ לאיתור ושאיבה של מים מאקוויפרים בעיר לאור בעיית המים החמורה, הסכם של מיליוני דולרים).

 

סלים נשא את החזון שלו לגבי העתיד: ״אם וכאשר אוכלוסיית העולם תעבור את 7 מיליארד האנשים, הרי שלא ניתן יהיה להעניק לכולם חינוך בשיטה המסורתית הקיימת. יהיה צורך והכרח בטכנולוגיות חדשות להעברת מידע משום שהחינוך יהיה הכרחי כדי לשלב גם את השכבות החלשות בכלכלות העולם. שני הדברים החשובים ביותר בעולם הם חינוך ותעסוקה. יש הכרח לתת חינוך - לאו דווקא אקדמי אלא בתחומי הטכנולוגיה, המסעדנות, הבנייה והתעשייה. יש לתת חינוך נגיש יותר וכוללני. יש להקים ספריות דיגיטליות חינמיות שיאפשרו נגישות לכולם. לא יכול להיות ששיטות חינוך לא השתנו במשך אלפיים שנה״.

 

סלים הוסיף כי להערכתו בעתיד ייאלצ׳ו אנשים לעבוד שלושה ימים בשבוע בלבד, 11 שעות ביום וזאת כדי לאפשר לאדם אחר לעבוד שלושה ימים נוספים. אנשים ייאלצו לעבוד יותר שנים. ממשלות לא יכולות לשלם את הפנסיה של האזרחים כי הן לקחו על עצמן חובות גדולים מאז מלחמת העולם השניה. ממשלות חייבות לעשות פחות ולאפשר לחברות הפרטיות לעשות יותר״, אמר.

 

סלים המשיך: "במאה ה-19 זו היתה המהפכה התעשייתית ובשנות ה-2,000 המהפכה הטכנולוגית ששינתה את העולם, המלחמה הבאה תהיה נגד בורות".

 

סלים נשאל מהי המטרה שלשמה הוא קם כל בוקר לאחר שכבר השיג למעשה הכל וענה: ״קידומה של אמריקה הלטינית. אנחנו מתקרבים להכנסה של 15 אלף דולר לנפש לשנה וכשנשיג זאת יהיה קשה לחזור אחורה. זה מה שקרה עם מדיות כמו קוריאה, אירופה ואפילו ישראל. נוצר כאן מעמד ביניים תוך 4-5 שנים שהולך וגדל. אני אופטימי משום שהמשבר במדינות המפותחות יצר אטרקטיביות גדולה לשווקים המתעוררים ותראו מה קורה במדינות אמריקה הלטינית החל מצ'ילה, פרו אורוגוואי ברזיל קולומביה ואחרות״.

 

הנשיא שמעון פרס לא הגיע לפגישה שתוכננה עם סלים מאחר וחש ברע. פס נשאר במלון וסלים יצא לפגוש אותו בחדרו. את פרס מלווה במכסיקו משלחת גדולה של אנשי משרדו בראשות המנכ"לית, אפרת דובדבני.

 

בנו של סלים, קרלוס סלים ג'וניור, אמר כי המפגש מהווה הזדמנות גדולה עבור מכסיקו לקדם השקעות של חברות ישראליות בה. ״מכסיקו זקוקה להשקעות והחברות ישראליות שהגיעו לכאן הן ההזדמנות״ אמר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x