פרסום ראשון
תמר ואדלטק במו"מ לייצוא גז לאיטליה, יוון וטורקיה
שותפות הגז וחברת האנרגיה חברו לאחרונה - ומבקשות לחכור אוניות להובלת גז דחוס; זורלו הטורקית מעוניינת לרכוש 4-2 מיליארד מ"ק גז טבעי בשנה - בהיקף של עד 6 מיליארד דולר
שותפות הגז הטבעי תמר חברה לאחרונה לחברת האנרגיה הישראלית אדלטק כדי לייצא יחד גז למדינות המזרח התיכון באמצעות אוניות שמובילות גז טבעי דחוס (CNG). כך נודע ל"כלכליסט".
- יצוא הגז עשוי לעבור מתמר ללווייתן
- הסדרת משק הגז תקועה, ובסוף הציבור ישלם
- בריטיש גז מעבירה את עסקת הרכישה למצרים - מתמר ללווייתן
בין המדינות שמעוניינות לרכוש את הגז ניתן לציין את קפריסין, יוון וטורקיה, ואולי אפילו איטליה. מולם הודיעה השותפות שהיא מנהלת מו"מ למכירת גז כבר כמה חודשים. מכירה של 3 מיליארד מ"ק בשנה תניב חוזה בשווי 3.5 עד 4.5 מיליארד דולר.
שיתוף הפעולה בין הצדדים החל לפני כמה שבועות וכלל בעיקר פגישות מטה, אולם לאחרונה הוציאו החברות קול קורא לחכירת אוניות שיובילו את מטען הגז הדחוס שהוביל להתעניינות מצד ארבע חברות בינלאומיות המתמחות בהובלת גז דחוס ופריקתו בשווקי היעד. החברות שהביעו התעניינות הן SEA NG ,Marubeni ,Teekay ו-Enbride, כולן בעלות יכולת של הובלת גז בהיקף שעשוי להגיע לעד 3 מיליארד מ"ק בשנה, היקף השווה לכ-40% מצריכת הגז הלאומית השנתית בישראל.
אדלטק היא אחת החברות הוותיקות בענף האנרגיה ובימים אלו היא מקימה מספר תחנות כוח פרטיות עבור מפעלי מכתשים ואגן. בנוסף, היא שותפה בתחנת הכוח הפרטית דוראד (18.75%) המוצבת ליד אשקלון. אחת מלקוחות הקצה המעוניינים ברכישת הגז הטבעי הדחוס שיועבר באמצעות אוניות היא זורלו, חברה טורקית שמכירה את אלדטק זה כעשור, מאחר שהיא מחזיקה 25% מתחנת הכוח של דוראד. זורלו מענויינת לרכוש 4-2 מיליארד מ"ק בשנה.
לפי הערכות, הסבת האוניות להובלת גז דחוס תארך בין 24 ל-36 חודשים. עם זאת, עלות ההסבה, ההובלה והשינוע נמוכה משמעותית מזו של גז נוזלי; ההתייחסות לחוזים הללו, אם וכאשר ייחתמו, היא כ"שלב ביניים" בטרם הייצוא מישראל יחל באופן מלא.
בנובל אנרג'י, השותפה הבכירה ב"תמר", ובאדלטק סירבו להגיב לידיעה.