$
בארץ

השר לאיכות הסביבה לתעשיינים: "נייעל הרישוי כדי שהמפעלים לא ירוצו מפקיד לפקיד"

עמיר פרץ אמר את הדברים באסיפה הכללית של התאחדות התעשיינים. בנאומו קרא פרץ לבעלי המפעלים לדאוג לזכויות הפנסיה של עובדיהם: "למה אלוף בצה"ל יכול לפרוש, לקבל פנסיה ולהמשיך לעבוד ועובד שלכם לא? תטפלו בזה"

עמרי מילמן 11:3927.02.14

"דלתי פתוחה בפני כל גורם בתעשייה", כך אמר היום השר לאיכות הסביבה, עמיר פרץ, באסיפה הכללית של התאחדות התעשיינים. "אני שמח לראות איך בכל מפעל ומפעל יש גוף מקצועי הפועל למען שמירה על איכות הסביבה".

 

פרץ תוקף בחריפות את האפשרות להעלאת גיל הפרישה. "מי שרוצה לעבוד אחרי גיל 67 שיעשה זאת, ואין צורך למנוע ממנו. הגענו לנקודת קצה שתגרום לעלייה באבטלה, אנו לא משופעים במקומות עבודה וצעירים נאבקים היום בכדי למצוא עבודה. אם אדם הגיע לגיל פרישה וצבר סכום כסף לפנסיה, מי יודע אם יזכה להגיע לגיל 70. כל מטרת האוצר היא לחסוך בהוצאות קצבת הזקנה של ביטוח לאומי, זה סעיף תקציבי משמעותי", אמר.

 

פרץ פנה לתעשיינים וקרא להם להגן על הפרשות הפנסיה של עובדיהם. "למה אלוף בצה"ל יכול לפרוש ולקבל פנסיה. למה עובד שלכם לא יכול לפרוש, לקבל את זכויותיו ולהמשיך לעבוד בהיקף כלשהו במקום אחר. אני מבקש מכם להתערב בזה"

 

עוד אמר פרץ, כי הפסקת הקיפאון במשא ומתן עם הפלסטינים, תודות לכניסתה של מפלגתו לממשלה היא הצלחה גדולה. לטענתו, אנו מתקרבים כעת ל"מאני טיים", והעיסק בחיפוש האשמים אינו רלוונטי, יש להיחלץ מהצומת אליה נקלעה המדינה.

 

עמיר פרץ.  "במקום 14 היתרים ניצור היתר אחד" עמיר פרץ. "במקום 14 היתרים ניצור היתר אחד" צילום: אוראל כהן

 

פרץ אינו מקבל את הטענה שאפשר להסתפק בשלום כלכלי, על אף גיבוי פורמלי מממשלות העולם בנוגע לחרם. רק שלום אמיתי יביא לצמיחה וביטחון כלכלי לישראל. בתוך כך, מדגיש פרץ כי הוא מכבד את ראש הממשלה שהיה לו את האומץ להתניע את המשא ומתן, ומגבה אותו על החלטתו בנוגע לשחרור האסירים. פרץ מסביר כי הוא תומך בהקמת מדינה פלסטינית עצמאית, לא רק כאינטרס של הפלסטינים אלא קודם כל אינטרס שלנו. זו הדרך להבטיח את עתידה של ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית.

 

"נספק תשובות מהירות יותר למפעלים"

 

בנוגע לבירוקרטיה מתחייב פרץ כי משרדו הולך להיות חלוץ בהפחתתה. הוא מודע לכך שטענות רבות של התעשיינים הן מוצדקות, ולכן, תחת חסות האיחוד האירופי, משרדו עובר למצב של "רישוי ירוק". "כיום, כאשר באים לקבל אישורים בתחום הסביבה יש 14 אישורים שונים מסוגים שונים, אנחנו מתכוונים לאחד בין כל תהליכי הרישוי שאתם צריכים לעבור. לא יהיה מצב שתצטרכו לרוץ בין פקידים, תהיה רשות אחת שתהיה אחראית על כל ההיתרים. ההיתרים האלה יהיו ל-7 שנים ולא ל-3 כמו היום. תפסק חוסר הוודאות בנוגע לסיכויי היוזמה. אני מקווה שאחרינו, החלוצים בעניין, יבואו עוד רבים. אנו לא נוותר פה על איכות, אך נספק תשובות יותר מהירות ונלווה מפעלים ועסקים יותר טוב".

 

צדק סביבתי קשור בצדק חברתי, טוען פרץ. טיפול באיכות הסביבה יכול לצמצם פערים אך יכול גם להגדיל פערים, לכן הוא מסביר כי שינה את החוק ואישר השתתפות עצמית בפרויקטים סביבתיים של 5% של כדי שהיא תתקיים גם בישובים בעלי דירוג סוציו-אקונומי נמוך. כך למשל, בכדי לרתום את היישובים הבדואים למטרות סביבתיות, הציב המשרד איכות הסביבה פחי מחזור שמספרם עולהעל הישובים היהודיים. "תושבי הישובים ראו את ההשקעה בכמות ואיכות הפחים, העריכו אותה ולכן הם שומרים על פחים אלה" אומר פרץ.

 

בנוגע למיכל האמוניה בחיפה, אומר השר לאיכות הסביבה כי מדובר בבעיה גדולה עבור ישראל. "כשר ביטחון, במלחמת לבנון השנייה, בלילה אחרי דיונים על הלחימה היינו מדברים על מיכל האמוניה ועל הסכנות שלו. קיבלתי החלטה להעבירו ממפרץ חיפה, לא בכדי להעבירו למקום אחר, אלא כדי להקים מפעל לייצור אמוניה. יש כבר מתעניינים לפרויקט, אני מקווה שיהיה שינוי תפיסה אמיתי. אני אבטיח שלושה דברים: זמינות, עלות ואי העלאת מחירי האמוניה."

בטל שלח
    לכל התגובות
    x