טפלו בפורשים ורק אז בגיל הפרישה
בכירי האוצר ובנק ישראל שרוצים להעלות את גיל הפרישה, יתכבדו ויוודאו שלמבוגרים יש עבודה. בעוד כמה שנים, אם נראה כי טוב, נסכים להעלות את גיל הפרישה עוד קצת. רק אז
צריך לשים לב טוב מאוד לקרן למען בעלי מקצועות שוחקים. הגוף הלא מוכר הזה הוא המפתח לרצון של משרד האוצר ובנק ישראל להעלות את גיל הפרישה לנשים וגברים ל־64 ו־70, בהתאמה. הקרן הזו מייצגת את כל מה שבעייתי בתוכנית החדשה־ישנה הזו.
- בממשלה גילו ששכר המינימום לא מספיק לפרישה מוקדמת
- חיים כץ: "האוצר רוצה להעלות את גיל הפרישה כדי לא לשלם ביטוח לאומי"
- "פרישה מוקדמת של נשים מכשילה את קידומן"
הקרן עצמה היא לא הבעיה. היא דווקא מיישמת עיקרון נכון, שאומר שבהחלטה כה שרירותית כמו העלאת גיל הפרישה יש אוכלוסיות אדירות שנפגעות - יותר ממיליון שכירים שפשוט אינם יכולים עוד לעבוד, כיוון שהם שחוקים פיזית ומנטלית וצריך לסייע להם ככל הניתן. החלק הרע הוא בתזמון - תשע שנים לקח להפעיל את הקרן מהיום שעלה גיל הפרישה, ובינתיים עשרות אלפים נאנקים שנתיים נוספות בתפקיד שהיה מוטב לכולם אם לא היו ממשיכים בו.
בקרוב נשמע על תוכניות אדירות של הממשלה להקלה על העלאת גיל הפרישה לנשים ל־64, שמתוכננת כבר ל־2017.
אבל אנחנו נזכור שכבר היינו בסרט הזה ב־2003, עם הבטחה שהתממשה הרבה יותר מאוחר. למעשה, אנחנו אפילו עוד לא יודעים אם ההבטחה מומשה כהלכה, כי תוצאות ראשונות של פעילות הקרן ניתן יהיה לקבל רק בעוד שנתיים ושלוש.
לכן, בכירי האוצר ובנק ישראל שרוצים להעלות את גיל הפרישה, יתכבדו ויפעילו את הקרן במתכונת רחבה הרבה יותר, ויוודאו שלמבוגרים יש עבודה. שיכשירו, יסבו וישדרגו, ועוד כמה שנים, אם נראה כי טוב, נסכים להעלות את גיל הפרישה עוד קצת. רק אז.