בלעדי לכלכליסט
25 מיליון שקל נגבו במיסוי מוצרי יוקרה בשבעה חודשים
יוזמת רשות המסים לגבות מס נוסף על רכבי יוקרה, יאכטות ומוצרי עילית נוספים הביאה לגבייה נמוכה מ־110 מיליון השקלים שציפו לגבות בפרק זמן של שנה. ברשות מסבירים כי הנתון צפוי לעלות וכי ביחס לזמן שעבר החוק מגשים את ייעודו
עד כה נגבו כ־25 מיליון שקל במהלך מיסוי מוצרי יוקרה שהחל בספטמבר, אז נכנס לתוקף הסעיף המרכזי של מיסוי מוצרי היוקרה במסגרת צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין. בעת ההודעה על המיסוי הנוסף הודיעה רשות המסים על צפי לגידול של 110 מיליון שקל בהכנסות בתוך שנה.
מלבד רכבי יוקרה עלה שיעור המס על מטוסים, יאכטות, טרקטורונים, מקררים מעל 800 ליטר, טלוויזיות מעל 50 אינץ' וג'קוזי שאינו למטרות רפואיות.
בשלב זה נראה כי הסכום נמוך ממה שציפו ברשות המסים, אך צריך לזכור כי עשרות מיליונים הם סכום קטן כשמדובר בגביית מיסים, וייתכן שבחודשים הבאים יעלו הסכומים במידה ניכרת.
סיבה נוספת לגבייה הנמוכה היא כי מדובר בחודשים הראשונים של החקיקה. ברשות המסים מוסרים כי לפני כניסת החקיקה לתוקף במרבית המוצרים נרשמה עלייה ברכישות, מה שהוביל לירידה ברכישות בחודשים הראשונים לתוקפה.
מטרת המס היתה להגדיל את הגבייה בלבד ולא לפגוע בביקושים. מס זה אמור לשאת את דגל השוויון בנטל שאותו מניף שר האוצר לפיד. "זו המשמעות של לקחת מכולם, ולא רק ממעמד הביניים", אמר לפיד על החקיקה המדוברת.
כעת נראה שבשביל להקטין את הנטל של מעמד הביניים צריך השר להגדיל את המיסוי על מוצרי יוקרה נוספים.
מרשות המסים נמסר בתגובה כי נתוני החודשים הראשונים מצביעים על גבייה במרבית המוצרים שהוטל עליהם מס היוקרה וכי הוא מגשים את ייעודו.