$
רכב

מגלגלים מיליונרים: נפתחו תערוכות היוקרה של עולם הרכב

רולס רויס שנערכת מראש לעליות בכבישים, מרצדס שמזנקת ל־100 קמ"ש ב־4.3 שניות ולקסוס שנכנסת לראשונה לנישת רכבי הכביש־שטח הקטנים - תערוכות הרכב של בייג'ינג וניו יורק מציגות את הצעצועים החדשים שבהם יצטיידו בקרוב עשירי תבל

תומר הדר 08:4322.04.14

בימים האחרונים נפתחו שתי תערוכות רכב מהחשובות בעולם: תערוכת הרכב של בייג'ינג (21–29 באפריל) ותערוכת הרכב של ניו יורק (18–27 באפריל). בשונה מתערוכות הרכב האירופיות הגדולות, יצרני הרכב יודעים היטב לשמור לבייג'ינג וניו יורק, מעוזי הכסף הישן, את מיטב דגמי היוקרה. "כלכליסט" מציג את המכוניות שבהן ינהגו מיליונרים בעולם ובישראל בשנים הקרובות.

 

רולס רויס גוסט 2

מורידה הילוך מהלוויין

 

 

כסף בא וכסף הולך, אך לקוחות נאמנים של רולס רויס תמיד יישארו עשירים. למען לקוחות אלה רולס רויס מציגה בתערוכת ניו יורק בבכורה אמריקאית את הגוסט 2. בתפריט של רולס רויס נמצא מנוע בעל 12 בוכנות שמפיק 630 כוחות סוס, מספיק כדי להזניק את הגוסט 2 ל־100 קמ"ש חרישיים בתוך 4.8 שניות, ועד למהירות מרבית חרישית של לא פחות מ־250 קמ"ש. אך במפתיע, המנוע אינו גולת הכותרת, אלא האבזור: הגוסט מסוגלת להתכונן לקראת עליות, ירידות ומישורים באמצעות מערכת ה־GPS. כך זה עובד: היא מחוברת למערכת לוויינית שמודיעה לרכב מבעוד מועד כיצד תנאי הכביש עתידים להשתנות. כך לדוגמה, אם מערכת הלוויין מודיעה לגוסט על עלייה שמתקרבת בעוד כמה מאות מטרים, תיבת ההילוכים כבר תתכונן לקראת העלייה ותיערך להורדת הילוך עוד לפני שהנהג כלל יודע על קיומה של העלייה.

 

מרצדס בנץ S63 קופה AMG

יותר ספורטיבית

 

 

מרצדס S קלאס נחשבת כיום לאחד מרכבי היוקרה המתקדמים ביותר שהיצרנית הגרמנית ייצרה אי פעם. אלא שבדומה לרוב דגמי מרצדס, לצד הגרסאות ה"רגילות" מוצעות גם גרסאות ספורטיביות הנושאות את שמה של חטיבת הספורט של החברה: AMG. למרצדס S קלאס יש כבר גרסה ספורטיבית: S קלאס קופה, וגם כאן החליטה החברה לייצר גרסה שתהיה אפילו יותר ספורטיבית מהגרסה הספורטיבית: מדובר במרצדס S קלאס AMG קופה, וכאן הכוח מדבר: היא מצוידת במנוע בנפח 5.5 ליטרים, שמפיק 585 כוחות סוס, שמזניקים את המרצדס המגודלת ל־100 קמ"ש בתוך 4.3 שניות בלבד. המהירות המרבית היא 250 קמ"ש, אך במרצדס מדגישים שמדובר במגבלת מהירות ג'נטלמנית למען הבטיחות בדרכים שהוכנסה אל מחשבי הרכב. בתוספת תשלום ניתן גם להסירה. מעבר למנוע הכוחני, ה־S קלאס קופה AMG מצוידת בכל המאפיינים הרגילים של ה־S קלאס, החל בבקרת שיוט חכמה וכלה במערכת שמע בעלת 14 רמקולים. בנוסף היא מצוידת במערכת תריסים מיוחדת המכסה את פתחי האגזוז, למען השקט.

 

לקסוס NX

עושה שרירים

 

 

בשונה מיצרני רכבי היוקרה האירופיים, שמזמן הבינו את הפוטנציאל שטמון ברכבי כביש־שטח קטנים עם ניחוח יוקרתי, ללקסוס לקח לא מעט שנים לתכנן דגם מתאים. כעת לקסוס מנצלת את תערוכת הרכב של בייג'ינג להצגת לקסוס NX, רכב כביש־שטח קטן ראשון למותג היוקרה היפני, שמיועד להתחרות ראש בראש מול תוצרת ב.מ.וו, מרצדס ואאודי. ה־NX, לפי פרסומי לקסוס, יוצע בכמה גרסאות: האחת בעלת מנוע טורבו בנפח 2.0 ליטרים שהספקו טרם נחשף, וכנהוג בלקסוס גם גרסה אחת בעלת מנגנון הנעה היברידי.

 

בדומה לכל דגמי לקסוס שהוצגו בשנתיים האחרונות, גם ה־NX עושה כמיטב יכולתו להתרחק מתדמיתה השמרנית של היצרנית היפנית, ועושה שימוש נרחב במאפיינים כוחניים, במיוחד בגרסת ה־F SPORT, הכוללת חישוקי ענק בקוטר 18 אינץ'.

 

סיטרואן DS WR6

רכב שטח לא לשטח

 

 

DS, מותג היוקרה העצמאי של סיטרואן, נהנה מהצלחה בשוק הרכב הסיני, שאינו כפוף לנורמות המקובלות בשוק הרכב האירופי. מכיוון שכך, הסינים הכמהים למותגי יוקרה רואים ב־DS מותג עצמאי בעל ניחוח צרפתי. אלא שעד כה, ל־DS לא היה בהיצע מרכיב חיוני בשוק הרכב הסיני: רכב כביש־שטח. כעת סיטרואן מציגה את מכונית התצוגה WR6, רכב ששמו רומז על יכולת שטח של רכבי סיטרואן המשתתפים במרוצי ה־WRC, אליפות העולם במירוצי ראלי. בדומה ליתר דגמי ה־DS, גם ה־WR6 מוצע עם מנוע טורבו בנפח 1.6 ליטרים שמפיק 200 כוחות סוס. על פי פרסומי סיטרואן, ה־WR6 מצויד במערכת בקרת משיכה המאפשרת נסיעה בשטח קשה. עם זאת, סיטרואן בדרך כלל מתקינה את המערכת במכוניות שכלל אינן מצוידות בהנעה כפולה, מה שעשוי לרמוז על העובדה שכאשר רכב הכביש־שטח של סיטרואן אכן יגיע לייצור הוא לא יהיה מסוגל לנסוע כלל בשטח.

 

ב.מ.וו X4

פחות על הגובה

 

 

אנשי ב.מ.וו הגרמנית נחשבים מומחים לניצול נישות חדשות בשוק הרכב העולמי: כך, על רוב הפלטפורמות שמציעה היצרנית הגרמנית ניתן למצוא אינספור גרסאות שונות. במפעלי ב.מ.וו פלטפורמה אחת מניבה בדרך כלל מכוניות מנהלים, מכוניות קופה, רכבי כביש־שטח ולאחרונה גם רכבי כביש־שטח ספורטיביים בתצורת קופה. ההיגיון, על פי ב.מ.וו, הוא שמדובר ברכבי שטח למי שמעוניין בעצם במכונית ספורט. הדגם הראשון בהיצע היה ב.מ.וו X6, רכב כביש־שטח ספורטיבי שהתבסס על פלטפורמת ב.מ.וו סדרה 5, וכעת מגיע לתערוכת ניו יורק ה־X4, רכב כביש־שטח ספורטיבי שמבוסס בכלל על פלטפורמת סדרה 3 המשפחתית. כנהוג בדגמי ב.מ.וו בשנים האחרונות, ההיצע מבוסס על מנועי טורבו שמשותפים לרוב דגמי היצרנית, שהבסיסי שבהם, בנפח 2.0 ליטרים, מפיק 240 כוחות סוס. לצדו יוצע גם מנוע טורבו בנפח 3.0 ליטרים, המפיק 300 כוחות סוס. שני הדגמים מצוידים בתיבת הילוכים אוטומטית בעלת שמונה מהירויות. כדי שהלקוחות לא יתבלבלו בין ה־X4 לבין ה־X3, שבפועל חולק עמו מכלולים רבים, בב.מ.וו מדגישים שה־X4 נמוך מה־X3 ב־3 ס"מ, יחי ההבדל הקטן.

 

ניסאן מוראנו

כובשת שטח נועז

 

 

ניסאן היפנית נחשבת לאחד ממותגי הרכב העממיים היחידים שהצליחו לפלוש לטריטוריית רכבי היוקרה, השמורה בדרך כלל למותגי היוקרה היפניים כגון אינפיניטי: פעולת החדירה בוצעה באמצעות ניסאן מוראנו, רכב כביש־שטח גדול המבוסס על פלטפורמת מכונית נוסעים. כעת ניסאן חושפת דור חדש של מוראנו לשוק המרכזי של רכב זה: ארה"ב. שני הדורות הקודמים של המוראנו התאפיינו בעיצוב עתידני, אך לאחר שניסאן כבר הציגה את הג'וק, רכב שזכה להצלחה בעיקר בעקבות עיצוב לא שגרתי, נדרשו אנשי ניסאן לקחת את המוראנו צעד אחד קדימה. התוצאה היא רכב שעיצובו נחשב נועז, במיוחד בפלח רכבי הכביש־שטח הגדולים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x