הדסה: האוצר דורש מהרופאים קיצוצים נוספים בסך 20 מיליון שקל
ללא הסכם הערב או מחר ידון ביום חמישי בית המשפט בעתידו של בית החולים שעלול להגיע עד כדי פירוק; הרופאים: האוצר לא מבין ששעון החול אוזל; המדינה: קיצוצים הכרחיים להצלת בית החולים
יומיים לפני הדיון המכריע על עתידו של בית החולים הדסה ובין הצדדים – המדינה, בעלי בית החולים והעובדים – עדיין אין הסכמה לגבי תוכנית הבראה שתחלץ את הדסה מאפשרות של פירוק. נכון לשעה זו הסתיים עוד סבב שיחות ללא הסכמה, כאשר נציגי המדינה העלו את דרישות קיצוץ השכר מהרופאים ב-20 מיליון שקל נוספים, מעבר ל-60 מיליון שקל בשנה שהרופאים כבר הסכימו לוותר עליהם. במהלך היום צפויים להימשך עוד שיחות בין נציגי המדינה לנציגי נשות הדסה במטרה להגיע להסכם על השליטה והמימון של בית החולים לאחר תקופת הקפאת ההליכים.
- המדינה: על רופאי הדסה להעביר לבית החולים חצי מהכנסות השר"פ
- גדול מכדי להיות גוף פרטי: המשבר בהדסה כמקרה מבחן
- השופט: "המשמעות של פירוק היא כאוס מוחלט"
בשבוע שעבר העלתה המדינה דרישה נוספת בדבר החלוקה של הכנסות השר"פ בין הרופאים לבית החולים. עד כה דובר בין הרופאים למנכ"ל בית הדסה, אביגדור קפלן, על העלאת נתח בית החולים מ-15% ל-30%, כלומר מ-40 מיליון שקל בשנה שיגיעו לבית החולים ל-80 מיליון שקל בשנה. עתה נציגי משרדי האוצר והבריאות דורשים מהרופאים להגדיל את נתח בית החולים ל-50%, כלומר תוספת הכנסה שנתית לקופת הדסה של כ-50 מיליון שקל.
נציגי המדינה אמרו בשיחות עם הרופאים כי עליהם לוותר על השכר שכן מדובר בהטבה לעומת השכר של רופאים בבתי החולים האחרים וללא הסכמה מצידם הדסה עשוי להגיע לפירוק. פרופ' דרור מבורך וד"ר שגית ארבל, ראשי ועדי הרופאים של הדסה, אמרו היום ל"כלכליסט" כי "האוצר לא מבין ששעון החול אוזל. אנו מאוד מודאגים. העלאת הדרישות עד כה גם כך גרמה לגל עזיבה נוסף וחריג בהיקפו של טובי הרופאים של הדסה".
ביום חמישי ידון בית המשפט המחוזי בירושלים בבקשת קפלן והנאמנים של הדסה להכריע לגבי עתידו של בית החולים שעשוי לסיים את תקופת ההקפאה ב-13 במאי במצב של גרעון של 30 עד 50 מיליון שקל, מצב שעלול לגרום להפסקת פעילותו במתכונת הנוכחית ולמעשה לפירוקו.