בית המשפט: המו"מ להשגת הסכם ההבראה בהדסה יימשך עד 4 במאי
ביהמ"ש קיבל את בקשת נאמני בית החולים, הנמצא בהקפאת הליכים. לדבריהם, אם בתום התקופה לא יגיעו הצדדים להסכם, תוגש תוכנית הבראה חד-צדדית לנושים, ואם גם זו תיכשל ילך בית החולים לפירוק
- בגלל הדסה: ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה בבתי החולים הציבוריים
- ועדת הכספים אישרה: 46 מיליון שקל יועברו לבית החולים הדסה
- נאמני הדסה: אם לא יגובשו הסכמות תוגש בקרוב תוכנית הבראה חד צדדית
בחודש פברואר הודיע בית המשפט כי הדסה תיכנס לתקופת הליכים למשך שלושה חודשים, כך שהתאריך המקורי לסיומו של של המשא ומתן הוא סוף תקופת הקפאת ההליכים. אולם בתחילת החודש גילו הנאמנים כי קופת בית החולים תתרוקן עוד לפני תקופת תום הקפאת ההליכים, מה שעלול להוביל לפירוק הואיל ובית החולים לא יהיה כסף מזומן לשלם לעובדים ולספקים, כפי שנדרש בהליך של הקפאת הליכים. לכן בשבוע שעבר החליט בית המשפט כי בית החולים יוכל להמשיך ופעול בגירעון מובנה אך דרש מהצדדים לקיים משא ומתן אינטנסיבי.
בדיון היום הציגו נאמני הדסה, עוה"ד ליפא מאיר ואשר אקסלרוד, תמונה של מבוי סתום בשיחות בין שלושת הצדדים - המדינה, הבעלים והעובדים - על הסכם הבראה. בבקשה שהגישו אתמול לבית משפט ציינו הנאמנים כי אם בתום התקופה לא יגיעו הצדדים להסכם הם יגישו תכנית הבראה חד-צדדית לנושים של בית החולים ולבעלים ולמדינה, ואם אלו לא יקבלו אותה בית החולים ילך לפירוק.
"פערים של עשרות מיליוני שקלים בין הצדדים"
בדיון עצמו אמרו נציגי משרד האוצר כי עדיין יש פערים גדולים של עשרות מיליוני שקלים בין דרישות המדינה לקיצוצי שכר העובדים ובין מה שהועדים מוכנים. בין השאר, האוצר רוצה להגדיל ב-20 מיליון שקל את הקיצוץ לרופאים. כמו כן, באוצר היו רוצים לראות את העברת השליטה בפועל על בית החולים לועדה ציבורית, במקום להשאיר את השליטה בידי ארוגן נשות הדסה. הארגון מצידו דורש כי המדינה תתחיבי לשפות את הדסה בעשרות מיליוני שקלים בשנה במקרה של גרעונות שהם תוצאה של רגולציה כמו מערכת ההתחשבנות בין בתי החולים לקופות החולים.