נחשף בכלכליסט
יצחקי: "איננו מכרים את ארגוני הרכב מארה"ב שהתלוננו על חוק רישוי רכב החדש"
מנכ"ל משרד התחבורה הבטיח עם זאת בוועדת הכללה כי טענות הארגונים ייבדקו. ארגוני הגג של יצרני הרכב האמריקאים טוענים כי לא יוכלו לעמוד בדרישות החוק הישראלי
"לוועדת הכלכלה הגיעו פניות של יצרני הרכב, שהועברו ישירות לשר התחבורה ישראל כץ", כך אמר היום יו"ר וועדת הכלכלה ח"כ אבישי ברוורמן. בדבריו התייחס ברוורמן לחשיפת "כלכליסט" הנוגעת לפנייתם הישירה של שני איגודי הגג של יצרני הרכב בארה"ב ובאירופה לוועדת הכלכלה בנושא חוק רישוי רכב.
מנכ"ל משרד התחבורה עוזי יצחקי אמר בוועדה כי "מדובר בארגונים שאינם מוכרים לנו, אנו נבדוק את טענותיהם".
בשבוע שעבר פנו שני הארגונים החזקים בתעשיית הרכב העולמית: ה-ACEA - ארגון יצרני הרכב האירופי, וה-AAPC - מועצת יצרני הרכב האמריקאים, במכתב חריף ליו"ר ועדת הכלכלה אבישי ברוורמן ובו מפורטות השלכות חוק רישוי רכב על יחסי מדינת ישראל ויצרני הרכב.
חוק רישוי רכב, הנדון בוועדת הכלכלה זה מספר חודשים, אמור להסדיר את ענף הרכב בישראל. בין היתר עוסק החוק בהתרה של יבוא מקביל של דגמים שאינם מיובאים לארץ על ידי יבואני הרכב הוותיקים, בהסדרת מעמדם של יבואני רכב מקבילים, כלומר יבואני רכב קטנים, הסדרת מעמדם של יבואני רכב אישיים והסדרת נהלים הנוגעים לייבוא חלקי חילוף וניהול מוסכים ומפעלים לייצור חלפים לרכב.
בפניה שוטחים ארגוני הגג של יצרני הרכב שורה ארוכה של טענות הנוגעות להתנהלות הוועדה ומדגישים כי לא יהיה ביכולתם לעמוד בדרישות החוק בישראל לכשיאושר חוק רישוי רכב.
בדיון נדונו בין היתר ההיתרים לגישה למידע למוסכים ונושא הרישוי למכירת רכב משומש. לדברי ח"כ יצחק וועקנין: "איזו אחריות יש לי ששם לא מכיילים לי ספידומטר ואין לי אחריות לבטיחות. כשאנחנו מחוקקים חוק ראשי במדינת ישראל עלינו לחשוב על בטיחות התושבים, יש לייבא רכב חדש ולא משומש".