חופשה לרגל נישואים ומימון לימודים לילדים; אילו הטבות מקבלים אצלכם?
סקר מקיף של חברת צבירן מספק הצצה לתנאי העבודה וההטבות הנלוות שמקבלים עובדים בישראל. החל ממתנת יום הולדת, דרך קרנות השתלמות ועד חופשות מחלה, מה וכמה הארגון שלכם נותן ביחס לשאר?
שכר הנטו ששכירים מקבלים בסוף החודש הוא רק חלק אחד מתוך מערכת שלמה של תנאים והטבות שמקומות עבודה מעניקים לעובדים. החל מהאפשרות לעבוד מהבית, דרך קרנות השתלמות, שי לחתונה ועד השתתפות בשכר הלימוד לילדים, ארגונים מעניקים לעובדים שלהם כל מני סוגי תנאים והטבות.
- עובדי חברת החשמל ראשונים בהטבות
- הראל תעניק הטבות לעובדים כדי להקדים תרופה להתאגדות
- איזו מתנה העובדים שלכם רוצים לקבל לחג?
חברת צבירן ייעוץ וסקרים ערכה סקר מקיף בקרב כמאה ארגונים על תנאי העבודה וההטבות הנלוות המקובלים בישראל. אם אתם מרגישים שמקום העבודה שלכם לא מתגמל אתכם מספיק, אתם יכולים לבדוק איפה אתם עומדים לעומת ארגונים אחרים.
1. אירועים משפחתיים
אירועים משפחתיים כמו נישואים או לידה הם הזדמנות לחברות להראות שאכפת להן מהעובד ואכן רובן מעניקות הטבה כלשהי לכבוד האירוע. חלקן בוחרות לעשות זאת באמצעות חופשה וחלקן באמצעות שי או שילוב של שניהם.
96% מהחברות מעניקות חופשה לרגל הנישואים של עובד, כאשר רובן מעניקות בין 2 ל-3 ימים. לגבי מתנה לאירוע, 85% מהחברות מעניקות שי לעובד לרגל הנישואים כאשר הסכום השכיח הוא 500 שקלים. רוב החברות שמעניקות שי לנישואים מעדיפות לתת צ'ק בסכום ממוצע של 650 שקלים. אם הילד של עובד מתחתן, 42% מהחברות מעניקות חופשה בת יום אחד לכבוד האירוע, ו-43% מהחברות מעניקות שי לעובדים בסכום ממוצע של 450 שקלים.
הרוב המוחלט (94%) של החברות מעניקות גם חופשה בת יום עד שלושה ימים לרגל לידה לעובדים. מלבד החופשה, ב-96% מהחברות מעניקים לעובדים שי לרגל הלידה בסכום ממוצע של 390 שקלים.
כאשר הבן או הבת מגיעים למצוות, ב-19% מהחברות יקבל העובד יום חופשה אחד, ו-44% מהחברות יעניקו לעובדים שי בגובה של 360 שקלים בממוצע.
ביום ההולדת של העובד, 93% מהחברות מעניקות שי בשווי ממוצע של 100 שקלים. הרוב (83%) מעניקות מתנה כמו שובר לארוחת בוקר, סרט או שוברים לספרים או לספא.
2. עבודה מהבית
רבות דובר בנושא של עבודה מהבית, בעיקר נוכח החלטתה של מנכ"לית יאהו מריסה מאייר לחייב את עובדיה להגיע לעבודה במשרד. בישראל, פחות ממחצית מהחברות (46%) מאפשרות עבודה מהבית וברובן, האישור לעבוד מהבית תלוי באישור מנהל ובתפקיד העובד. ב-33% מהחברות לא מתאפשרת כלל עבודה מהבית כאשר בשאר החברות האפשרות לא להגיע למשרד קיימת רק במקרים בודדים.
3. הטבות כספיות
רוב החברות (86%) נוהגות לבצע הפרשות לקרן השתלמות לכלל עובדיהן. עם זאת, לעיתים הזכאות תלויה בוותק העובד ולא ניתנת החל מיום העבודה הראשון. במיעוט של החברות (10%) משלמות החברות לעובדים משכורת י"ג, מענק בגובה משכורת חודשית. אצל חברי כנסת ושרים זהו תנאי בסיסי, אבל במגזר הפרטי, 23% בלבד מהחברות נותנות דמי ביגוד לעובדים בסכום ממוצע של 1,580 שקלים.
4. השתתפות בשכר לימוד
60% מהחברות מאפשרות לעובדיהם לצאת ללימודים אקדמיים, בין אם מדובר בתוכניות ניהול, לימודים בתחום הרלוונטי לעיסוקו של העובד או לימודים כלליים וגם משתתפות בשכר הלימוד. במיעוט של החברות (12%) קיים גם הסדר להשתתפות בשכר הלימוד לילדי העובדים, לפי תקרה מסוימת שמשתנה בין חברה לחברה.
5. חופשת מחלה
בישראל יש חוק דמי מחלה לפיו עובד מקבל 18 ימי מחלה בשנה, יום וחצי על כל חודש עבודה. החוק גם קובע שעל יום המחלה השני והשלישי ישולמו 50% מהשכר הרגיל ו-100% מהשכר עבור הימים שלאחר היום השלישי. עם זאת החוק הוא רק המינימום הנדרש מהמעסיקים והם יכולים להחליט אם לדרוש מהעובדים אישור רפואי או לא. מסתבר, שרוב החברות (71%) מאפשרות לעובדים לנצל ימי מחלה ללא הצגת אישור רפואי, כאשר מתוכן, הרוב מאפשרות לעשות זאת עד פעמיים-שלוש בשנה. כמו כן, למרות שהחוק לא מחייב אותן לעשות זאת, 80% מהחברות משלמות תשלום מלא החל מיום המחלה הראשון.