בלעדי לכלכליסט
פינרג'י ואלביט במגעים למכירת טכנולוגיות רכב למרצדס וב.מ.וו
לכלכליסט נודע כי הפיתוחים שהחברות הישראליות צפויות להציג בפני תעשיית הרכב הגרמנית מתמקדים בין השאר בהארכת חיי סוללות לרכב חשמלי ובטכנולוגיות מיזוג אוויר
כמה חברות ישראליות, ובהן פינרג'י, מיזם הרכב החשמלי של אביב צידון, אלביט אנרג'י, ארילו טכנולוגיות ודיסקרטיקס, מקיימות בימים אלה מגעים עם ב.מ.וו, אאודי ודיימלר, חברת האם של מרצדס, כדי להציג לחברות הגרמניות טכנולוגיות ישראליות בתחום הרכב, כך נודע ל"כלכליסט".
- "ישראל דורשת מיצרני הרכב בעולם דרישות חסרות תקדים"
- נוסעים במקביל: הדגמים החדשים שיתחרו על כיסו של הנהג הישראלי
- מכרז הליסינג של צה"ל חושף: כמה ק"מ נוסעים אנשי הקבע
החברות הישראליות שוהות בימים אלה בגרמניה במסגרת משלחת מטעם הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בברלין. למשלחת מתלווה אורי פחטר, מנהל מחלקת פרויקטים, מכרזים בינלאומיים ותעשיות רכב במכון הייצוא. בנוסף לפגישות עם יצרני הרכב צפויות החברות הישראליות להיפגש גם עם סוכנות התחבורה החשמלית הממשלתית של מדינת באדן-וורטנברג.
ל"כלכליסט" נודע שעיקר הטכנולוגיות שצפויה המשלחת להציג בפני תעשיית הרכב הגרמנית מתמקדות בהארכת חיי סוללות לרכב חשמלי, קבלי על, טכנולוגיות מיזוג אוויר ופתרונות בתחום התחבורה האישית.
לדברי אייל רוזנר, ראש התוכנית הלאומית לתחליפי דלק במשרד ראש הממשלה: "המשלחת הישראלית היא חלק משיתוף הפעולה בין ישראל לגרמניה שנחתם במסגרת התוכנית הלאומית לתחליפי דלקים, והיא נועדה להגביר את שיתוף הפעולה ולחשוף את יצרניות הרכב לתעשייה המתפתחת בישראל בתחום תחליפי הדלק וההנעות החליפיות".
ממינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה נמסר: "ברבעון הראשון של השנה עמד הסחר עם גרמניה על סך של כ 1.95 מיליארד דולר. סך הייצוא מישראל לגרמניה בשלושת החודשים הנ"ל הסתכם בכ-464 מיליון דולר, המהווים עליה של כ-7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. תחומי הייצוא העיקריים היו מתעשיות ההייטק".