$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

המדינה ונשות הדסה על סף הסכם להסדרת השליטה בבית החולים

המדינה וארגון נשות הדסה ימנו כל אחד ארבעה חברי דירקטוריון, כשלמדינה תינתן זכות וטו על נציגי נשות הדסה. המדינה צפויה לתמוך תקציבית בבית החולים עד שנת 2020 ותמנה חשב מטעמה. מתווה ההסכם יוצג היום לשרת הבריאות

שאול אמסטרדמסקי 07:1204.05.14

המדינה ונשות הדסה על סיפו של הסכם להסדרת השליטה בבית החולים הדסה ביום שאחרי שתכנית ההבראה תצא לדרך. היום בשעות הבוקר תערוך שרת הבריאות יעל גרמן פגישה מכרעת בנושא בה יוצג לה מתווה ההסכם בין המדינה לבין ארגון נשות הדסה.

 

על פי ההסכם המסתמן, בדירקטוריון החדש של הדסה יהיו חברים שמונה נציגים. ארבעה מהם ימונו בידי המדינה, וארבעה בידי ארגון נשות הדסה. שניים מתוך נציגי ארגון נשות הדסה יהיו חברות הארגון מארה״ב. שני הנציגים האחרים של ארגון נשות הדסה יהיו נציגים מישראל, כך שבדירקטוריון החדש יהיה רוב לנציגי ישראל, בניגוד למצב עד כה.

 

כמו כן, למדינה תהיה זכות וטו לאשר או לפסול את נציגי ארגון נשות הדסה, בדגש על יו״ר הדירקטוריון. סעיף זה הוא חלק מרכזי בהסכם, שכן מטרת הצדדים היא לשמר את השליטה בבית החולים בידי נשות הדסה ולא להפקיע אותה מידי הארגון, ובכל זאת לאפשר למדינה להיות גורם דומיננטי ומכריע בעתידו של בית החולים. הדירקטוריון ימנה את מנכ״ל בית החולים, בניגוד למצב עד כה.

 

בית החולים הדסה בית החולים הדסה צילום: מיקי אלון

כמו כן, המדינה תתמוך בבית החולים הדסה מבחינה תקציבית ככל הנראה עד שנת 2020, כלומר למשך שש שנים נוספות. סכום התמיכה עדיין לא סופי משום שטרם נסגר ההסכם בין המדינה לבין הרופאים, אולם הוא יעמוד על מאות מיליוני שקלים לכל הפחות. בכל התקופה שבה המדינה מזרימה כספים לבית החולים היא תכניס חשב מטעמה לבית החולים שיוודא כיצד בית החולים מנהל את כספו. נקודה זו היא חלק חשוב נוסף בהסכם שאמור לשקף את העובדה כי כל עוד המדינה היא חלק ממה שקורה בהדסה - מבחינה תקציבית - יש לה זכות לוודא שבית החולים עושה שימוש בכסף כראות עיניה.

 

בשבוע שעבר נאמני בית המשפט עו״ד ליפא מאיר ועו״ד אשר אקסלרד חתמו על הסכם מול עובדי המינהל של של בית החולים, בחסות ההסתדרות. במסגרת ההסכם 275 משרות של עובדי מינהלה יקוצצו והעובדים יפוטרו. בנוסף, עובדי מינהלה ששכרם גבוה מ-6,000 שקל יסכימו ששכרם יקוצץ. במידה שייחתם היום או מחר ההסכם בין המדינה לבין ארגון נשות הדסה, הרי שרופאי הדסה יישארו האחרונים שטרם חתמו על הסכם.

 

אם כך אכן יקרה, הדבר עשוי להפעיל לחץ על רופאי הדסה, שלעת עתה אינם מוכנים לקיצוץ קבוע בשכרם, כפי שדורשת המדינה. אם המדינה והרופאים לא יצליחו להגיע להסכם, נאמני בית המשפט יגישו לבית המשפט הצעה לתוכנית הבראה באופן חד צדדי. אם גם אז הרופאים לא יקבלו את ההצעה, לבית המשפט לא יהיה מנוס מלהורות על פירוק בית החולים. הכרעה בעניין צפויה להתקבל בתוך שבוע.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x