ביהמ"ש העליון הורה לשר האנרגיה להעניק אישור הפעלה לתחנת דוראד
עלות הקמת תחנת הכוח הפרטית היא כ-4.5 מיליארד שקל. בין לקוחותיה - משרד הביטחון, מקורות, שטראוס ואסם
הסאגה שאופפת את הפעלת תחנת הכוח הפרטית של דוראד עשויה להגיע הערב (א') לסיומה. בית המשפט העליון, בשבתו כבג"ץ, הורה לפני שעה קלה לשר האנרגיה סילבן שלום להעניק לדוראד אישור הפעלה של התחנה.
- עובדי חברת החשמל יתנגדו להפעלת תחנת הכוח של דוראד
- המדינה מצהירה: תחנת הכוח דוראד תקבל רישיון הפעלה
- דוראד: "עיכוב במתן רישיון לתחנה יגרום לנזק של 100 מיליון שקל בחודש"
כזכור, חמישה ימים בטרם ההפעלה הרשמית של התחנה, שתוכננה לסוף אפריל, גילו בעלי התחנה שהאישור האחרון מטעמו של שר האנרגיה לא יגיע לאחר ששר האנרגיה קיבל הנחיה ממשרד המשפטים שלא לחתום על ההפעלה הרשמית.
הנימוק של משרד המשפטים כלל לא היה קשור לדוראד: טרם חג הפסח התקיים דיון בסכסוך בין הנהלת חברת החשמל וועד העובדים שלה, אז נפסק שאין לבצע שינויים במבנה משק החשמל. מאחר ודוראד היא תחנת כוח פרטית, ההפעלה שלה הייתה משנה לכאורה את מצב משק החשמל, מה שהוביל את משרד המשפטים לאסור על שר האנרגיה לתת לדוראד רישיון הפעלה מחשש לביזיון בית הדין לעבודה.
6.5% מכושר הייצור במדינה
דוראד אמורה להפיק כ-850 מגה וואט, שהם כ-6.5% מכושר הייצור. בין לקוחותיה, שהתנתקו מחברת החשמל בתמורה להנחת תעריף חשמל בשיעור שנע על פי ההערכות בין 7 ל10%, ניתן לציין את משרד הביטחון, מקורות, רשת מלונות פתאל, שטראוס, אוסם והבנקים פועלים ולאומי.
עלות הקמת התחנה הגיעה לכ-4.5 מיליארד שקל כאשר 80% מהעלות מגיעה ממימון בנקים ומוסדיים. לאחר שלא התקבל האישור להקמת התחנה הזהירו בעליה מנזק של 100 מיליון שקל לחודש.
בדיון שנערך כאמור היום הסיר ועד עובדי חברת החשמל את התנגדותו להפעלת התחנה, מה שהוביל לפסיקה ששר האנרגיה יחתום על ההפעלה הרשמית.