בריל סוגרת את מפעל הנעליים הצבאיות, ומפטרת עובדים
החברה החליטה לסגור את המפעל לאחר שמשרד הביטחון הפסיק להנפיק הזמנות חדשות, כך לפי הודעת החברה לבורסה
"היום החליטה החברה - לאחר שלא עלה בידה להביא לשינוי בהחלטת משרד הביטחון שלא להנפיק לחברה החל משנת 2014 הזמנות לייצור נעלי צבא – לסגור את מפעל ייצוא נעלי הצבא של החברה שבראשון לציון, ובכלל זה – גם להוציא לעובדי המפעל זימונים לשימוע לפני פיטורים." כך נכתב בהודעה לבורסה.
- בריל במו"מ לרכישת חלק מפעילות סקאל ב-95 מיליון שקל
- "אמרנו שהנעליים יכאבו ברגליים - בצה"ל אמרו 'לא נורא, הם יתרגלו'"
- בבריל שוב יוצאים למאבק במשרד הביטחון על רכש הנעליים
המפעל, הממוקם בראשון לציון, קיים משנת 1948 ומעסיק כ-120 עובדים. כ-80% מהייצור במפעל הופנה לצה"ל. בשנת 2001 זכתה החברה במכרז של משרד הביטחון לנעל חדשה, אשר נכנסה לשימוש בצה"ל החל מ-2004. ואולם ב-2011 הוחלט במערכת הביטחון לעבור לרכוש נעליים מארה"ב תוך שימוש בכספי סיוע החל מ-2013. בינואר 2012 מומש האיום והועברו הזמנות לבריל בהיקף של כ-10 מיליון שקל, אך אחרי מסע לחצים ציבורי נרחב של החברה על משרד הביטחון הובטחו לה הזמנות של 21 מיליון שקל ל-2013, שהבטיחו את המשך קיומו של המפעל, למרות שהיה מדובר בירידה של 30% בהיקף ההזמנות לעומת שנים קודמות.
משרד הביטחון הודיע בסוף 2013 כי לאור הקיצוץ בתקציב הביטחון, והצורך בביצוע מהלכי התייעלות, המשרד לא יבצע הזמנות רכש חדשות מבריל. בריל הזהירה כי בהיעדר הזמנות ממשרד הביטחון לשנת 2014, לא יהיה מנוס מלסגור את המפעל – והיום התממש האיום. על פי ההודעה לבורסה, התחייבויות של החברה לעניין סיום העסקת עובדי המפעל מכוסה בהפרשה מלאה.
ייצור הנעליים היווה כ-6.5% מהכנסות בריל לשנת 2012, ואולם לאחר הירידה בהזמנות מערכת הביטחון, בשנת 2013 היקף הפעילות ירד לכ-5% בלבד. מלבד ייצור נעליים, בריל עוסקת גם בייבוא ושיווק של מוצרי הנעלה, ביגוד ואביזרי אופנה שונים – והיא הבעלים של רשת חנויות "גלי", "דפנה", "לי קופר", "סופר ברנדס" ועוד.