$
משפט

הותר לפרסום: עו"ד רונאל פישר הוא שביקש מאלון חסן כסף לתשלומי שוחד לשוטרים

על פי החשד שחוקרת מח"ש, והותר היום לפרסום, עו"ד פישר הבטיח ליו"ר ועד עובדי נמל אשדוד, כי בתמורה לכספים לא יוגשו נגדו אישומים בחלק מפרשות השחיתות בנמל שעליהן נחקר. כמו כן נחקר חשד לפיו העו"ד הדליף לחסן מידע על עצם קיום החקירה נגדו בטרם הפכה לגלויה וכן עדכן אותו מתי ייעצר. חסן סיפר לחוקרי מח"ש כי הוצע לו "לסגור" את תיק החקירה נגדו תמורת 150 אלף דולר על ידי אותו סנגור

תומר גנון וזוהר שחר לוי 13:1006.07.14

המחלקה לחקירות שוטרים שבמשרד המשפטים (מח"ש) חוקרת חשד לפיו עו"ד רונאל פישר ביקש כסף מיו"ר נמל אשדוד המושהה, אלון חסן, כדי להעבירו כתשלומי שוחד לשוטרים. הכסף התבקש בתמורה לכך שלא יוגשו נגד חסן אישומים בחלק מפרשות השחיתות בנמל שבהן הוא חשוד ובגינן נחקר ביחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (היאל"כ). 

 

 

עו"ד פישר ייצג בעבר את חסן מול נמל אשדוד בבדיקת קשריו העסקיים עם גורמים פרטיים הפועלים בו. מדובר בדו"ח בדיקה של משרד רו"ח הולצמן-רוזנבלום שהתפרסם בדצמבר 2013 ומהוה את הבסיס לחקירת החשדות לשחיתות בנמל. על פי החשד, פישר הדליף לחסן על קיום החקירה נגדו ואף הודיע לו מתי יעצר.

 

עו"ד פישר נחקר באזהרה במשרדי מח"ש בירושלים ביום חמישי, בחשד לעבירות של תיווך בשוחד ושיבוש מהלכי משפט וחקירה. הוא נעצר עד מחר (ב'), אבל מח"ש צפויה לבקש מחר להאריך שוב את מעצרו. על פי החשד פישר הדליף לחסן על קיומה של חקירה פלילית נגדו וכן הודיע לו מתי ייעצר. חסן פרסם בסוף השבוע סטטוס בעמוד הפייסבוק שלו שבו כתב "מי שחפר לי קבר אני אקבור אותו בו".

 

בטרם הובא פישר לדיון בעניינו בבית המשפט ביקשו חוקרי מח"ש צו איסור פרסום גורף, גם על עצם קיומו של הצו, מחשש, לדבריהם, לשיבוש החקירה.

 

את הפרטים על הפרשה התיר היום לפרסם שופט בית משפט השלום בירושלים, מרדכי בורשטין, בעקבות עתירת "כלכליסט" וכלי תקשורת נוספים לצמצם את צו איסור הפרסום שהוטל ביום חמישי על הפרשה. השופט אמר בדיון כי "אין מדובר בחשדות מופרכים שאינם בגדר חשד סביר". את העותרים ייצג עו"ד תמיר גליק ממשרד ליבליך-מוזר. מאוחר יותר הותר גם שמו של פישר לפרסום.

 

עו"ד רונאל פישר (ארכיון) עו"ד רונאל פישר (ארכיון) צילום: רונן פדידה

 

הוצע לחסן "לסגור" את תיק החקירה

 

החקירה בעניינו של העו"ד המפורסם מתנהלת במח"ש משום שמעורבים בה שוטרים. מה עוד שבין לקוחותיו של העו"ד החשוד בעבר נמנים גם שוטרים בכירים.

 

חסן, שנעצר במסגרת הפשיטה על נמל אשדוד לפני כחודש, סיפר לחוקרי מח"ש כי הוצע לו "לסגור" את תיק החקירה נגדו תמורת 150 אלף דולר על ידי אותו סנגור. חסן הציג בפני חוקרי היחידה, השייכת למשרד המשפטים, הקלטות המתעדות כביכול את אותה הצעה.

 

במסגרת חקירה סמויה, העבירו חוקרי מח"ש לידי חסן 150 אלף דולר כדי שיעביר את הסכום לעורך הדין ובין חסן לעורך הדין נקבעה פגישה מתחת למשרדו של העו"ד בתל אביב. במהלך המפגש בין השניים העביר חסן את הכסף לפרקליט. בעת העברת הכסף קפצו גם חוקרי מח"ש שנכחו במקום ועצרו את עורך הדין.

 

"הנ"ל חשוד", נכתב בבקשת המעצר של העו"ד המוכר, "כי ביקש מאלון חסן שוחד עבור אנשי משטרה בתמורה לכך שלא יוגשו נגדו כתבי אישום בחלק מהפרשיות עליהן נחקר". בנוסף, כך לפי מח"ש, חשוד עורך הדין כי אף "הודיע לחסן על חקירה גדו וכי ביקש להודיע לו שעומדים לעצור אותו". במח"ש ייחסו לחשוד עבירות של תיווך לשוחד, שיבוש הליכי משפט ושיבוש חקירה.

 

במקביל נחקרה ונעצרה מי שחשודה כי תיווכה בין השוטרים לבין אותו עורך דין. בית המשפט שחרר אותה למעצר בית.

 

פרשות הנמל: שוחד וסחיטה

 

חסן נעצר בסוף חודש מאי במסגרת חקירה שמנהלת היאל"כ בחשד לשחיתות בנמל. על פי החשד חסן ניצל את כוחו כיו"ר ועד העובדים כדי לסחוט חברות הזקוקות לשירותים שסיפקה חברת דנה לוגיסטיקה בנמל, כדי שיעבדו איתה ולא עם קבלני שירות אחרים. זאת בתמורה לשוחד שקיבל מבעלי דנה, יניב בלטר, שהוא חברו ושותפו העסקי. בין החברות שלכאורה נעשה ניסיון לסחוט אותן היו כיל, נשר ויבואני גרוטאות. כן חשוד חסן שהשתמש בחברת קש כדי למכור לנמל חומרי ניקוי של חברה פרטית הנמצאת בבעלותו.

 

על פי החשד, אחת הדרכים להסוות את כספי השוחד שקיבל חסן היא עסקה פיקטיבית שבמסגרתה קיבל חסן מבלטר 20% מסניף שיפודי ציפורה בעיר אשדוד ללא תמורה. חסן נתן לבלטר צ'קים על סך 700 אלף שקל תמורת חלקו בסניף. עם זאת צ'קים אלה לא נפרעו, ועל כן החוקרים חושדים שמדובר בעסקה למראית עין בלבד, שכל מטרתה לטשטש את העובדה שחסן קיבל בחינם אחוזים בסניף.

  

אלון חסן בביהמ"ש (ארכיון) אלון חסן בביהמ"ש (ארכיון) צילום: עמית שעל

 

חשד נוסף נוגע לכ־2 מיליון שקל שהוצאו במזומן מקופת חברת דנה. על פי החשד, חלק מכספים אלה זרמו לכיסי עובדים בנמל, והוסוו בספרי דנה בעסקה פיקטיבית עם חברה זרה בתחום הנפט והדלקים. כספי המזומן נמשכו מקופת דנה על ידי בלטר, אחיו אורי ודוד חסן – בן דודו של אלון חסן שהועסק בדנה כסמנכ"ל תפעול. כספים אלה הומרו בצ'יינג'ים. על פי התיעוד בספרי דנה, כספים אלה עברו לחברה הזרה כנגד חשבונית. כאמור, החוקרים חושדים שמדובר בעסקה פיקטיבית שמטרתה לטשטש את כספי השוחד.

 

הסתעפויות בחקירה

 

החשד שעו"ד ביקש כספי שוחד עבור שוטרים אינו ההסתעפות הראשונה בחקירת הנמל. במסגרת פרשת הנמל נחקר איש העסקים אברהם נניקשוילי, מבעלי השליטה בחברת חיפושי הנפט והגז שמן (11%) ובחברת הנדל"ן מנופים (23%), בחשד לקבלת דבר במרמה והלבנת הון. על פי החשד נניקשוילי ושותפו לשליטה בשמן, ג'קי בן זקן, קיבלו כמיליון שקל מבעלי דנה יניב בלטר, וזאת תמורת חוזה לאחסון ותחזוקה של ציוד קידוח בתעריפים מופקעים שהחברה הציבורית חתמה איתו. הכסף עבר באמצעות חברה פרטית בבעלות נניקשוילי, NA ספורט, לכאורה כדמי חסות לקבוצת הכדורגל מ.ס אשדוד.

  

אלא שכאן לא תמו ההסתעפויות בפרשה. במסגרת חקירתו של נניקשולי נחשף כי העביר כ-400 אלף דולר לח"כ בנימין (פואד) בן אליעזר, לכאורה כהלוואה לרכישת דירת פאר ביפו על ידי בן אליעזר.

 

ערב הבחירות לנשיאות שבהם התמודד בן אליעזר, הוא נחקר באזהרה במשטרה על קבלת הכספים שלא כדין משום שלא דיווח עליהם בהצהרת ההון שהגיש כחבר כנסת. אחד החשדות שנבדקים הוא שנניקשוילי גמל לבן אליעזר על סיוע שנתן לו לקבל רישיון ייצור חשמל בתחנת הוח הפרטית באר טוביה, בעודו מכהן כשר התמ"ת. חקירתו של בן אליעזר המשיכה להסתעף מאז, והתגלו כספים נוספים שהוא ובני משפחתו קיבלו מאנשי עסקים במהלך השנים. 

 

ממשרדו של עו"ד פישר נמסר, "עו"ד פישר לא עושה הנחות, לא לעצמו ולא לאחרים, כאשר הדבר נוגע לטיפול בלקוחות המשרד, ולכן ברור מדוע הצלחותיו ויכולותיו המוכחות ממריצות גורמים שונים ואינטרסנטים לנסות ולפגוע בו. המשרד מעולם לא זכה להנחות מגורמי אכיפה שונים ובמסגרת הטיפול המשפטי, נלחם הוא והופך כל אבן, ומעלה כל טענה, מבלי לחשוש מדבר.גם כעת, דבר לא ימנע ממשרדנו להמשיך ולתת את השירות הטוב ביותר עבור לקוחותיו. עו"ד פישר עושה כל הדרוש לבירור הדברים במהרה, ומשכך, אנו משוכנעים כי הסיפור יחלוף בלא כלום".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x