$
משפט

הבנק המחתרתי: הוגשו כתבי אישום נגד 3 מעורבים בפרשה

מנחם מגן, מאיר אוחנה ודורן אלעד מואשמים כי שימשו נתוני שירותי מטבע בבנק המחתרתי במאות מיליוני דולרים וכי ביצעו עבירות על חוק הלבנת הון

זוהר שחר לוי 15:2314.07.14

כתבי אישום הוגשו היום (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד 3 מעורבים בפרשת הבנק המחתרתי בבורסה ליהלומים ברמת גן, ששימשו בעיקר כנותני שירותי מטבע בבורסה. כתב האישום שהוגש באמצעות פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) מייחס למעורבים עבירות על חוק הלבנת הון, פקודת מס הכנסה, פקודת מע"מ ועבירות נוספות.

 

שלושת הנאשמים, מנחם מגן, מאיר אוחנה ודורן אלעד, שימשו כאמור כנתוני משירותי מטבע בבנק המחתרתי, ולא כיהלומנים.

 

חקירת הבנק המחתרתי (המכונה צ'ק ליסט) החלה ב-2012 וחשפה העברות מיליוני שקלים לחו"ל דרך הבנק ללא דיווח, בנוסף, הוצאו חשבוניות פיקטיביות ככסות לביצוע עסקאות יהלומים, שלא היו ובוצעו עבירות יבוא פיקטיבי של יהלומים, תוך שיתוף פעולה עם יהלומנים בבורסה.

 

על פי כתב האישום שהוגש נגד אוחנה, בין השנים 2011-2010 הוא פעל להוצאת כספים לחו"ל של אנשים שונים ללא דיווח לרשות לאיסור הלבנת הון ובמסווה של יבוא יהלומים בהיקפים של כ-148 מיליון דולר, זאת תוך ביצוע שורת מעשי מרמה חמורים כלפי מפקחי מכס של משרד התמ"ת בבורסה ליהלומים ופקידי בנק שונים ותוך גריפת עמלה של מיליוני שקלים לכיסו. עוד נטען, כי בתקופה זו הוציא ליהלומנים שונים בבורסה ליהלומים חשבוניות פיקטיביות בסכום זהה של כ-148 מיליון דולר, תמורת עמלה שגרף לכיסו. חשבוניות אלה אפשרו ליהלומנים רבים להתחמק מתשלום מס.

 

בכתבי האישום שהוגשו נגד מגן ואלעד נטען כי בשנים 2011-2008 אלו נתנו שירותים ללקוחות רבים, יהלומנים, בהיקפים של מאות מיליוני דולרים. מגן ואלעד הסתירו את פעולותיהם מרשויות המס ומהרשות לאיסור הלבנת הון. ביו היתר, הנאשמים העמידו נכסים פיננסים בחו"ל ליהלומנים ואנשים אחרים, ניכו שיקים והמירו מטבע בהיקף של מעל ל-300 מיליון דולר ללא דיווח לרשות לאיסור הלבנת הון, ותוך השמטת הכנסתם הנובעת מפעילות זו מרשויות המס בישראל.  

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: צביקה טישלר

 

כמו כן, הם מואשמים שפעלו לקבלה ולהוצאה של חשבוניות פיקטיביות עבור לקוחותיהם היהלומנים בהיקף של למעלה מ-300 מיליון דולר, כאשר חלק משמעותי מחשבוניות אלה התקבלו מאוחנה. בנוסף, מגן ואלעד מואשמים גם כי שיבשו את החקירה על ידי הסתרת חלק מהמסמכים המתעדים את פעילותם העבריינית במקומות מסתור ועל ידי השמדת חלק אחר מהמסמכים.

 

את התיק מנהלים עורכי הדין אורנה גלבשטיין, טפת מויאל רוטשילד, ד"ר אלון גילדין וסוזנה שור מפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה). התיק נחקר על ידי על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלה"ב 433, יחידת יהלום של רשות המיסים וחקירות מכס ומע"מ ירושלים.

 

תגובת עו"ד דרור מתתיהו, שותף ומנהל מח' צווארון לבן במשרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון, המייצג את מאיר אוחנה: "אני מכיר היטב את ליבת חומר החקירה בפרשה וסבור כי הפרקליטות שוגה בהבנת העובדות ובפרשנותן ומתעלמת מן העובדה כי במשך עשרות שנים התנהלות העוסקים בענף היהלומים היא ייחודית ושונה מההתנהלות המוכרת והמקובלת בענפי מסחר אחרים. באמתחתנו ראיות וטענות כבדות משקל, אשר יש בהן לקעקע את החשדות המיוחסים למרשי, אולם אלה יובאו בפני ביהמ"ש בעת הראויה לכך ולא באמצעי התקשורת".

 

עורכי הדין גלעד ברון וסיימון יניב, ממשרד ברון ושות', המייצגים את דורון אלעד, מסרו כי לצערם לא יהיה מנוס מברור המחלוקת בבית המשפט. כבר במהלך החקירה והליך השימוע נמצא כי האישומים המיוחסים לאלעד הם מרחיקי לכת כל זאת בנוסף לפערים ראייתיים מהותיים, אך הדבר יתברר בבית המשפט".

 

עו"ד דורון ברזילי המייצג את מגן מסר בתגובה: "כתב האישום הוגש היום לאחר תקופה ארוכה בה החומרים היו מצויים בפרקליטות. מדובר בתיק הטומן בחובו סוגיות משפטיות נרחבות, אשר יובאו ויוצגו בפני בית המשפט בזמן ובמועד המתאים לכך וזאת לאחר שמלוא חומר הראיות יועברו לעיוננו. לאחר שמלוא היריעה באשר להתנהלות תיק זה תוצג, אני סבור כי פני הדברים ייראו אחרת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x