$
בארץ

סוכם מתווה תשלום הפיצויים על נזקים עקיפים ממבצע צוק איתן

המתווה מתייחס לתקופה שבין 8 ביולי ל-31 באוגוסט או עד לסיום המבצע ורק ליישובים בטווח של עד 40 ק"מ מגבול רצועת עזה

עמרי מילמן 16:3323.07.14

הושג מתווה הפיצויים על נזקים עקיפים לתושבי הדרום בעקבות מבצע "צוק איתן". ההסכם הושג בין שר האוצר יאיר לפיד, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים צביקה אורן.

 

המתווה מתייחס לתקופה שבין 8 ביולי ל-31 באוגוסט או עד לסיום המבצע.

 

בהסכם הקיבוצי הנוגע רק ליישובים בטווח של עד 40 ק"מ מגבול רצועת עזה נקבעו 3 סעיפים:

 

1. מעסיק יצטרך לשלם שכר לעובד שנעדר ממקום עבודתו בשל הנחיות פיקוד העורף.

 

2 .עובד עם מוגבלות שבשל כך אינו יכול להגיע למקום עבודתו, יקבל שכר ממעסיקו על אותו יום.

 

3. במקרים בהם פיקוד העורף או ראש רשות המקומית הנחו לסגור מוסד חינוכי בשל המצב הביטחוני - עובדי המוסד החינוכי ואחד מהוריו של תלמיד שלומד במוסד החינוכי, יהיו זכאים לשכר מהמעסיק. כאשר מה-28 ביולי רק הנחיות של פיקוד העורף יזכו את אותם זכאים לתשלום שכר על אותו יום בו נסגר המוסד. 

 

עוד סוכם על תקנות המאפשרות קבלת פיצויים בשל הנזקים העקיפים לבעלי עסקים בדרום בטווח של 40 ק"מ מהרצועה, בתנאי שאלו ישלמו את השכר לעובדיהם. על פי המתווה יהיו מסלולים ירוקים, בהם ישתמשו מרבית המפוצים, אדומים וייחודיים.

 

פועל תאילנדי במושב הודיה במבצע צוק איתן פועל תאילנדי במושב הודיה במבצע צוק איתן צילום: אוראל כהן

 

המסלולים הירוקים, מחולקים לשלושה:

 

1. מסלול מחזורים – הנפוץ ביותר, לפיו בעל העסק יוכל לקבל פיצויים עקב ירידה במחזור העסקי בשל המבצע, בהשוואה למחזור העסקי שלו בחודש הקודם, כאשר ממנו תהיה הפחתה של 15% הנובעת מההנחה כי הוצאותיו של העסק קטנו גם כן.

 

2. מסלול שכר – לפיו מעסיק יפוצה עקב שכר ששילם עבור ימי היעדרות עובדים שנבעו כתוצאה מהמבצע –לפי התנאים שיקבעו בתקנות.

 

3. מסלול הוצאות – לפיו בעל העסק יקבל פיצוי עקב הוצאות עודפות של העסק שנוצרו כדי לשמור על המחזור הרגיל שלו בזמן המבצע (למשל מכולת בעוטף עזה שמוכרת באותם היקפים אך נאלצה לעשות יותר משלוחים לבתים שהעלו את הוצאותיה).

 

המסלול האדום מיועד לעסקים הנמצאים בטווח של עד 7 ק"מ מגבול הרצועה, לפיו יוכל בעל העסק להביא אנשי מקצוע מטעמו שיעריכו את הנזק ואת הפיצוי שהוא זכאי לקבל, בהתאם לאופי העסק, ורשות המסים תעשה את הביקורת שלה על בדיקה זו.

 

מלבד אלה, קיים גם מסלול לענפים ייחודיים בתחום התיירות כמו מפעילי אולמות אירועים, בתי מלון וחקלאים וענפים מסוימים בחקלאות, לפיו יוכלו העסקים לקבל פיצוי גם על חודש או חודשיים שאחרי המבצע (בהתאם לנזקים שלהם) מתוך הבנה כי לעסקים נעשות הזמנות בטווח זמנים ארוך יחסית.

 

כדי שתקנות אלה, יכנסו לתוקף הן צריכות לקבל את אישור ועדת הכספים, שאמורה להתכנס ביום ראשון הקרוב, ולאחר האישור יוכלו תושבי הדרום להגיש תביעות לרשות המסים בעקבות סגירת מוסדות חינוך לפי הנחיית ראש הרשות ולא פיקוד העורף.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x