בעקבות המצב הביטחוני: השרים התנגדו והפרטת החברות הממשלתיות תחכה
ל"כלכליסט" נודע שדיון הקבינט ביוזמה להפריט 10 חברות גדולות נדחה עד להודעה חדשה
תוכנית רשות החברות הממשלתיות להפריט 10 חברות נוספות לא תעלה השבוע לאישור הקבינט החברתי־כלכלי כמתכונן, וטרם נקבע תאריך יעד חדש לאישור התוכנית. ממשרד האוצר נמסר כי "בשל המצב הביטחוני בדרום הוחלט על דחיית הקבינט החברתי־כלכלי שהיה אמור להתקיים ביום ראשון הקרוב".
- יוגב: הנפקת חברות ממשלתיות תכניס לקופת המדינה 15 מיליארד שקל
- רשות החברות רוצה לסלק את חיים כץ מהתעשייה האווירית
- רשות החברות אישרה הקמת שתי חברות בת לרכבת ישראל
באוצר אומרים כי התוכנית שגיבש מנהל רשות החברות אורי יוגב לא בוטלה אלא תחכה לשעת כושר מתאימה יותר. אלא שבחלק ממשרדי הממשלה טוענים שהתוכנית לא תועלה לדיון בעקבות התנגדות של כמה שרי ממשלה אשר טוענים כי יש לבצע דיון מעמיק בתוכנית ההפרטה טרם אישורה.
"לא נלמדו לקחים מהעברת נכסי המדינה לידי אנשים פרטיים שהפכו לטייקונים על חשבון האינטרסים של הציבור", אמר על דחיית המהלך השר להגנת הסביבה עמיר פרץ (התנועה). "עוד לא היה תהליך כל כך חפוז שלא התקיימו בו דיונים בעניין הרווח וההפסד של הגרים במדינה ממהלך של הפרטה בלתי מרוסנת כפי שמנסים לבצע היום".
במסגרת התוכנית, שצפויה להיכלל כפרק בחוק ההסדרים הקרוב, יופרטו חלקית חברות בתחומי התשתית, האנרגיה והביטחון. המהלך מתוכנן להתחיל ב־2015, להסתיים ב־2017 ולהכניס לקופת המדינה 15 מיליארד שקל. לפי יוגב, חברות שמהוות נכס אסטרטגי יעברו הליך של הנפקת מניות מיעוט בשיעור 25%–49%. חברות אחרות שהמדינה לא שואפת להישאר בהן כבעלים בטווח הארוך, כנמלי חיפה ואשדוד, יימכרו בשלבים למשקיע חיצוני או לגוף מוסדי.
החברות המיועדות להפרטה6
הנפקת מניות מיעוט
חברת החשמל
התעשייה האווירית
רפאל
רכבת ישראל
מקורות
נתג"ז
הנפקה חלקית בדרך להפרטה
נמל אשדוד
נמל חיפה
דואר ישראל
החברה לשירותי איכות הסביבה