הנסיכה שכובשת את עולם האמנות
הנסיכה שיח'ה אל־מאיאסה, בתה של שיח'ה מוזה, משקיעה על פי דיווחים יותר מ־600 מיליון ליש"ט בשנה בקניית יצירות אמנות, אבל במגזיני האומנות מתרשמים שמדובר במסע קניות עם מעט מאוד אמירה
המאמץ לחיבור של קטאר למערב מתנהל במקביל בכמה חזיתות. בעוד את ההשקעות האדירות במותגי אופנה מובילה שיח'ה מוזה המאמץ התרבותי מזוהה עם בתה, הנסיכה שיח'ה אל־מאיאסה (31), יו"ר מוזיאוני קטאר, מנהלת אוסף האמנות העצום של המדינה, יו"ר המכון לקולנוע של דוחה ושותפה לפסטיבל הסרטים של טרייבקה בהפקת פסטיבלים בדוחה.
בשנים האחרונות היא הובילה את מסע הקניות האדיר של הנסיכות בתחום האמנות; אלא שכמו במקרה של הזהות האופנתית של אמה מוזה, גם כאן המאמץ מסתכם בעיקר ברושם שלקטאר יש הרבה מאוד כסף, אבל מעט מאוד אמירה. על פי הערכת "הגרדיאן", בשמונה השנים האחרונות הנסיכות השקיעה יותר מ־600 מיליון ליש"ט בשנה בקניית יצירות.
הם קונים הכל, המון, וביוקר. לפני שנתיים הובילה אל־מאיאסה את רכישת הציור היקרה בכל הזמנים כששילמה 250 מיליון דולר עבור "שחקני הקלפים" של סזאן. לא בכדי מגזין האמנות הנחשב "Art Review" הכתיר אותה בשנה שעברה "האדם המשפיע ביותר בעולם האמנות".
במקביל מרתקת מאיאסה גם את העיתונות הבינלאומית. באפריל בחר בה "טיים" לאחת ממאה האנשים המשפיעים בעולם, ו"פורבס" המשיך עם בחירתה לאחת ממאה הנשים המשפיעות. אבל כמו אמה, גם מאיאסה מעוררת במערב דיון על המתח שבין נשים מובילות לחברה הלא־שוויונית שבה הן חיות. באתר של Art Review תוהים אפילו אם הפעילות האופנתית־תרבותית־בינלאומית של שתי הנשים היא לא יותר מתהליך מיתוג מחודש של מדינה שלמה. "האם לעולם האמנות אכפת בכלל מהמצב בקטאר?", תהו באתר. התשובה היא שכנראה לא, כל עוד הם קונים ומחזיקים את הסצנה בחיים.